Resesidan intervjuar
|

Eva jobbar både som Air Purser och egenanställdNär man väl har börjat jobba inom turistnäringen är det ganska svårt att byta bransch, en som känner till detta är Eva Myrvold.

Eva har under många år provat på olika delar inom resebranschen, bland annat har hon jobbat i Egypten för TEMA Resor och gjort rundresor och utbildat nya reseledare. Idag är Eva Purser på flygbolaget Novair och hon hinner även med att driva egen firma inom resenäringen.

Hej hej Eva, du som många andra verkar ha svårt att “lämna” denna bransch för att göra annat, det är som ett kall för många.

Resesidan.se intervjuar Eva
Vad var det som gjorde att du började inom din bransch?
“Jag har alltid värderat personlig service högt och klichen jag älskar att jobba med människor, i ett team och att ha många bollar i luften, stämmer väldigt bra in på mig.

Vad är det bästa med att jobba med det du gör?
“Att man får återkoppling och feedback direkt från passagerare och gäster. Jag gillar även samarbetet och den kontakt man får kollegor emellan.”Hur tycker du man skall vara som person för att jobba inom turist- och resebranschen?
” Man skall vara öppen, engagerad, vara lösningsorienterad, ha stor arbetskapacitet och ha en yrkesstolthet”

Finns det något negativt?
” Lönen är alltid på tapeten. Inom olika delar av denna bransch förväntas man att lägga hela livet och själen i sitt arbete utan att man får en rättvis lön för det. Man jobbar både natt och i skift som sliter hårt, och det blir bara värre med åren.”

Vad är dina råd till andra som vill jobba med det du gör?
” Det är bara att kasta sig ut, åk iväg och jobba utomlands när du är ung, som reseledare eller som kabinpersonal på ett flygbolag. Erfarenheten man får både som människa och i arbetslivet, kan ingen ta ifrån dig.”

Vad tror du att du skulle gjort om du inte börjat jobba med det du gör idag?
“Jag tog en ekonomiutbildning en gång i tiden och hade nog fortsatt med det. Jat tror dock det hade blivit alldeles för enformigt och trist i längden för min del.”
Tack Eva för din tid och se nu till att inte jobba hela tiden utan passa på att njuta lite av någon resa!

 

 

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.