Resesidan.se om störande moment på semestern
|

Svenskarnas främsta störningsmoment

Hotellgäster som paxar solstolar tidigt på morgonen toppar listan över svenskarnas främsta störningsmoment på semesterhotellen – när det gäller andra gästers beteende. 23 procent tycker att detta är mest störande. Lika många störs av högljudda och skrikande barn. Däremot stör sig bara 4 procent av svenskarna på hotellgrannar som har högljutt sex. Det visar Tickets Novus-undersökning.

Stör det dig att det ligger handdukar utplacerade på solstolarna på hotellet tidigt på morgonen? Och att gästerna som placerat ut sina prylar på solstolarna lyser med sin frånvaro halva förmiddagen? Då är du inte ensam. Paxade solstolar är en av de saker som allra flest svenskar stör sig på – när det gäller andra gästers beteenden – på hotell utomlands. 23 procent av svenskarna uppger att detta är främsta störningsmomentet på semesterhotellet. Lika många tycker att högljudda och skrikande barn är det värsta störningsmomentet.

–   Det är inte populärt bland svenskarna att andra gäster på hotellet tar för sig på deras bekostnad eller inte visar hänsyn. Att andra gäster paxar solstolar eller att barn härjar och skriker upplevs därför som de värsta störningsmomenten, när svenskarna uttalar sig om andra gäster på utlandshotellen, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor.

På tredje plats på störningslistan kommer festande ungdomar, 14 procent. Att svenskarna störs av andra hotellgäster, som till exempel barn eller ungdomar, bidrar till att charterarrangörernas koncepthotell blir allt populärare.

–   Vi ser att fler kunder efterfrågar koncepthotell, särskilt bland par som åker utan barn på semestern. Genom att boka ”vuxenhotell” för par utan barn slipper de både barnskrik och skvätt från lekande barn i poolen, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Men det är inte bara andra gäster som utgör störningsmoment på utlandshotellen. Även själva hotellet kan ge upphov till irritation. Allra mest stör sig svenskarna på att hotellet de bokat inte lever upp till standarden (39 procent). Dålig mat (38 procent) och dåligt städade rum (34 procent) är nästan lika störande.

Topplistor – värsta störningsmomenten på utlandshotell

5 i topp – svenskarna tycker till om andra gäster

1.Hotellgäster som paxar solstolar tidigt på morgonen, 23 procent

2.Högljudda och skrikande barn, 23 procent

3.Festande ungdomar, 14 procent

4.Hotellgrannar som har högljutt sex, 4 procent

5.Barn och vuxna som skvätter på solande när de badar i poolen, 4 procent

 

9 i topp – svenskarna tycker till om själva hotellet

1.När hotellet inte lever upp till den utlovade standarden, 39 procent

2.Dålig mat, 38 procent

3.Dåligt städade rum, 34 procent

4.Lyhörda rum, 24 procent

5.Wifi fungerar dåligt, 18 procent

6.Det går inte att justera temperatur (för varmt/kallt), 17 procent

7.Krångligt att koppla upp sig mot wifi, 9 procent

8.Långa in och utcheckningstider, 9 procent

9.Ljus bakom rullgardinen som väcker mig, 3 procent

Övrigt

Det finns inget som stör mig på hotell, 7 procent

Jag bor aldrig på hotell utomlands, 6 procent

Annat, 4 procent

Källa: Tickets Novus-undersökning. 1014 respondenter, riksrepresentativt urval, svarar på frågan ”Vad av följande är de främsta störningsmomenten på hotellet när du är utomlands?” Flera svar möjliga.

 Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.