Sola säkert utan att bränna dig 3

Sola säkert utan att bränna digInför din kommande utlandsresa till kanske både varmare och soligare breddgrader så är det bra att fylla på solskyddslagret. Sola Säkert!

Solkrämer är en färskvara, kika på datumen på de flaskor du har hemma och se att de ännu skyddar. De flesta håller i ett eller två år efter det att de har öppnats. Det kan ju bli förödande effekter om du smörjer in dig med god tro om att vara skyddad.

Det är alltid bra att ta som vana att kika igenom de Sola säkert utan att bränna dig 4gamla solskyddsfalskoran innan man åker iväg.   Idag finns det toppmoderna nya varianter av solskydd att välja på, en del är på sprayflaska med ett tunt spray som inte kladdar och absorberas bra in i huden. Ännu finns de “traditionella” krämerna kvar, de lite mer trögflytande och kokosdoftande, som man alltid känner på stranden när någon smörjer in sig.

Det finns många tillverkare av solskydd och några är dyrare än andra och många gånger så betalar man inte bara för namnet på produkten utan man betalar även för innehållet, det vill säga, vilka ingredienser man har lagt till krämen. Skall det vara parabener, paraffiner, lanoliner eller andra mjukgörande ämnens om kanske ändå inte fyller en funktion, men känns mjukt och skönt.

Näthandel ökar stadigt och många specialiserar sig på hudvård och kosmetika, tar in stora partier för att pressa priser. En av dem är Sola säkert utan att bränna dig 4

Strawberry Net som har det mesta inom skönhetsvård.
Här kan man enkelt söka igenom utbudet och få allt hemskickat med ett par klick.

Att skydda sig mot solens strålar är viktigt och att njuta av solen på rätt sätt. Så här skriver Strålsäkerhetsinstitutet på sin hemsida:

Det finns en stark koppling mellan att bränna sig ofta och att drabbas av malignt melanom, som är den farligaste formen av hudcancer. Särskilt farligt är det att bränna sig som ung. I Sverige har malignt melanom ökat under många år. Under 2013 konstaterades cirka 3 500 nya fall av sjukdomen.

Skydda dig – njut av solen

Du kan njuta av solen om du samtidigt skyddar dig mot den starka solens skadliga UV-strålning.

  • Det bästa skyddet är kläder, hatt och solglasögon.
  • Var i skuggan mitt på dagen (kl 11–15). Då står solen som högst på himlen och är som starkast.
  • Komplettera med solskyddsmedel där kläder inte skyddar.

Om du bränner dig, tänk  på att låta huden vila helt från solen så att huden hinner läka. Det finns särskild anledning att vara försiktig när du är på stranden eftersom du där vanligtvis utsätts för starkare UV-strålning än i en stad.

Anledningen är att det oftast är fri horisont vid en strand. Därmed utsätts du både för den direkta solstrålningen och för den spridda strålningen som kommer från himlen.

Men tänk också på att det inte bara är vid stränder som solen kan ge skador. Det är även viktigt att du skyddar dig när

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.