En dag till havs på en Karibienkryssning 8
Inspiration,  Karibien,  Kryssningar

En dag till havs på en Karibienkryssning

Just nu så har vi vår tredje dag till havs, på vår Karibienkryssning, eftersom det var hårda vindar på Caymanöarna fick vi inte komma i land.

En dag till havs på en Karibienkryssning 9

Drömmen om en Karibienkryssning

Så vad gör man då ombord när man får extra dagar att spendera?

Det första vale för de flesta är väl att gå till poolen, sola, bada, dricka drinkar, lyssna på musik och vara ned på olika event som händer vid poolen.

Man ser att många längtat efter soldagar, poolkassen packad med böcker, solkräm, läsplattor och korsord. Trots Celebrity Edge har en mängd solstolar blir de flesta snabbt tagna.

Vi bestämmer oss för att göra samm sak som de flesta andra, poolen.

En dag till havs på en Karibienkryssning 10

Tyvärr så är denna dagen bara fin och stekande varm första delen av dagen, efter cirka 15:00 drar mörkare moln in.

Runt soldäcket finns ett joggingspår, det är delat i två så ena halvan är för joggare och den andra halvan är för de som vill gå. Själva poolen är ovanligt stor för att vara på ett skepp. Sköna solstolar finns plus lite roliga poolstolar som är placerade i vattnet.

på ena sidan finns poolbaren med det mesta att dricka. Frosten drinks, till vin, läsk och juicer. Vill man inte gå till baren så finns det basservicen vid solstolarna, man bara beställer och lämnar sitt rumskort för eventuell debitering.

vi har köpt på Premium Pack, ett litet större dryckespaket, som inkluderar i stort sett alla drycker och drinkar.

 

Varma vindar

En dag till havs på en Karibienkryssning 11

Även om skeppet åker lagom fort kan det blåsa rejält på soldäck, därför är handduksklämman nästan ett måste, om du inte vill få handduken i ansiktet hela dagen.

Vill man aktivera sig finns ett dagligt kryssprogram man kan följa, de första aktiviteterna börjar tidigt på morgonen. Gymmet öppnar med tidigt och så även spa.

Karibienkryssning

Celebrity Edge har två stora bubbelpooler, de är belägna en våning upp från poolen och ser ut som stora martiniglas.

Runt ena sidan av poolen finns Cabanas, man kan hyra, då får man en liten loungedel, bubbel,vatten och lite mer avskildhet. Det är rätt dyrt, mellan 1500-2500 kr, dyrast på dagar till havs.

En dag till havs på en Karibienkryssning 12

Så börjar mörkare moln att dra sig in och vi tänker det kanske är lagom tid för lite lunch. Det blir buffé i Ocean View, all matmmannkan önska sig finns här, sallader, grillat kött, asiatiskt, indiskt, pasta, pizza, mexikanskt… En enorm variation i alla fall .

Efter lunchen kom så regnet, pollen tömdes på folk, vidtog en snabbdusch för att sedan upptäcka resten av båten. Nästa stopp Eden! Man får passa på att njuta  en Karibienkryssning på alla sätt man kan.

En dag till havs på en Karibienkryssning 13

Vi har många kryssningstips på vår sida, här kan ni läsa en till >

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.