När kryssningar blev en oumbärlig del av mitt liv | Resesidan.se 1
Inspiration,  Kryssningar

När kryssningar blev en oumbärlig del av mitt liv | Resesidan.se

4Anna Busk är först ut i vår serie av gästbloggare och här får vi ta del av Annas berättelse “När kryssningar blev en oumbärlig del av mitt liv”

Jag har egentligen aldrig trott att det här med att kryssa skulle vara något för mig. Jag gillar inte att flyga, och det är svårt att undvika om man inte enbart kryssar ut från Skandinavien. Dessutom gillade jag inte att sova ombord på båtar, jag var rädd för sjögång och kände mig inte trygg med att båten skulle hålla.

Sen var en av mina bästa vänner iväg på kryssning och kom hem alldeles lyrisk över vad hon hade fått uppleva. Och jag erkänner gärna att jag var ganska avundsjuk den dag hon såg solnedgången på Barbados samtidigt som jag såg ett novembergrått Örebro…

Ett halvår senare var det min tur. Vi satte oss på flyget till Barcelona, och trots att jag som sagt inte gillar att flyga, så går det nuförtiden bra, om det finns en kryssning som väntar i andra änden.

När kryssningar blev oumbärligt för mitt liv
12 nätter på Medelhavet, från Barcelona och ända bort till Turkiet och tillbaka igen, med ett gäng stopp på vägen. Redan innan vi klev ombord sa min kompis att mitt leende var så stort att det var tur att jag har öron!

Jag var såld redan från början. Bara en sådan sak som att någon tog hand om mitt bagage redan när jag klev ur taxin, för att se till att det levererades till min hytt, tänk er!
När jag snabbt ska förklara varför jag tycker att kryssning är en sådan underbar semesterform, brukar jag säga att en kryssning är som att bo på ett fyrstjärnigt charterhotell med all inclusive (om man bortser från de alkoholhaltiga dryckerna). Lägg dessutom till att hotellet rör sig och ena dagen kan vara lokaliserat i Italien och nästa i Kroatien, så är du ganska nära att ringa in vad en kryssning är.

Resesidan.se gästbloggare

Kryssningar är en bra variant att resa på

Dessutom känns det lite lagom lyxigt. Du behöver aldrig bära ditt eget bagage. Du kan äta dygnet runt om du skulle vilja. Och du får rena handdukar två gånger om dagen och behöver inte fluffa upp kuddarna själv eller tända sänglampan. Allt sådant plock och fix ordnas medan du är ute och äter gott, ser en show, minglar i barerna eller ser en film på storbildsskärmen uppe på däck.

Och det bästa av allt – när du väl längtar hem till sängen är den bara en hissfärd bort…

Vi gjorde en hel rad intressanta utflykter under de där dagarna. Vi åkte på busstur genom Toscana och såg flera vackra, medeltida städer. Vi besökte Akropolis i Aten och strosade bland vitkalkade hus i 04Santorini. Dessutom hade vi förstås även gott om tid att bara ta det lugnt och koppla av ombord på båten, då det alltid är minst ett par havsdagar på en sådan lång kryssning. Och många andra kryssningar som är över 10 dagar har oftast flera dagar.

Hur gick det då, kunde jag sova ombord? Japp, inga problem. Den professionalism som samtliga ombord visade vaggade mig till sömns varje kväll, i trygg förvissning om att båten skulle hålla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.