Upplev Barcelona 6
Europa,  Weekendresor

Upplev Barcelona

Barcelona är så mycket mer än bara sol, bad och shopping. Den största sevärdheten som de flesta hamnar vid brukar vara Sagrada Familia, den heliga familjens tempel, som ritades av Antoni Gaudi.

Park Guell är också mycket välbesökt och parken är fantastisk att se, som även den ritades och designades av Guadi. När du väl har sett dessa sevärdheter som räknas som måsten i Barcelona kan du sedan utforska mindre kända ställen som kan vara minst lika intressanta. I staden vimlar det av spännande arkitektur, historiska platser och utanför Barcelona kan du besöka flera vingårdar. Att äta och dricka gott hör till när du är i Spanien.

El Raval

Upplev Barcelona 7

Om du vill bege dig ifrån de vanliga turistområdena i Barcelona kan du bege dig till El Raval, en stadsdel som tidigare inte rekommenderades för turister. Dock har området städats upp ordentligt och ses som ett mångkulturellt samhälle.

Där finns unika butiker och restauranger, dessutom får du allting billigare där. Här kan du vandra i trånga gränder och se på utställningar och besöka hippa barer. Du hittar både trendiga och konstiga butiker i området, men även en del secondhandbutiker. I El Raval finns även museum, intressant arkitektur, och en hel del sevärdheter. Platsen är perfekt för dig som söker någonting annorlunda.

Se på fotboll i Barcelona

Upplev Barcelona 8

Det är inte bara fotbollsfantasterna som väljer att se på en match i Barcelona. Det är en upplevelse att se Barcelona spela på Camp Nou och det är något du inte bör missa. Här finns ju ett av världens bästa klubblag och de absolut bästa spelarna.

Att stämningen är enormt häftig gör att det blir ett minne för livet. Då det är den största arenan i Europa tar den in närmare 99 000 åskådare.

Om du mot förmodan har missat att köpa en biljett kan du hitta nästan lika bra stämning på barerna runt arenan, där supportrarna brukar ladda upp innan matcherna. Vi rekommenderar dock att alltid köpa fotbollsbiljetter från en auktoriserade återförsäljare för att slippa risken att bli lurad.

Upplev Barcelona 9

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.