Finnairs nya kabin på långlinjer
Inspiration,  Upplevelser

Finnairs nya kabin på långlinjer

I dagarna lanserades Finnars nya kabin på långlinjer. Resesidan är naturligtvis nyfiken på hur det kommer att se ut. Läs mer här och se kabinen, nya business-stolar och färgsättning.

Det sägs att Finnair har spenderat över €200  miljoner på att ta fram detta nya koncept till sin långlinjeflotta. Finnair fortsätter att jobba med det “nordiska” och den känslan men har även tagit fram en helt ny typ av Business Class-stol. Ny introducerar man även en Premium Economy, en klass som de flesta flygbolagen haft under en längre tid.

Finnairs nya kabin på långlinjer

Finnair ändrar helt och hållet sin Business Classprodukt, det är inte bara själva stolen som ändras. Man har även bytt utseende på kuddar, täcken och sängmadrass. Nya bestick är framtagna samt några nya glas.

Ekonomiklass får också en uppdatering i samband med detta. Det är Finnairs plan Airbus 350 och 330 som gradvis ändras och kommer ut i trafik under 2022-2023.

Finnairs nya kabin på långlinjer

Själva stolen i business class är en Collins AirLounge-säte. En bredare stol med en hemmakänsla. Tydligen är stolen inte alls som man är van vid, att ex ryggstödet kan fällas bak och lutas i olika ställningar. Det är en fast rygg och man har en sittyta som istället kan justeras till den komfort man vill ha.

Airlounge-säte, på Finnair

Uppdaterad matservering

Finnair och Iitala har även tagit fram nytt porslin till denna nya kabin och man har även ändrat sitt servicekoncept ombord. Enligt info skall man nu servera upp till 6 rätter på en middagsservering följt av en lättare måltid.

Nya måltider på Finnair

Finnair introducerar även Premium Economy

I Premium Economy kommer man att ha upp till 26 stolar i en konfiguration på 2-4-2. Även denna stol har fått lite extra komfort med benstöd, lite mer benplats och extra stöd för nacke och huvud om man vill koppla av och sova lite. En 3-rätters middag serveras i denna klass.
Finnairs Premium Economy

Ekonomiklass har även den fått en uppdatering. Här känner man mer igen sig i Finnairs, lite mer klassiska färger, som innan med varit ljust. Finnair serverar mat och dryck, även alkohol utan kostnad på sina långlinjer i ekonomiklass.

Economy, Finnair

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.