Fem coola restauranger i Rom 1
| |

Fem coola restauranger i RomDet italienska köket är det mest populära i världen. Och visst äter man gott i Italien. Oftast är maten ren och enkel och smakrik. Här är fem coola restauranger i Rom.

Fem coola restauranger i Rom

Utan någon inbördes ordning kommer så några förslag på restauranger i Rom att besöka. Förhoppningsvis några som du inte varit på innan. Italienska köket skall vara pasta, tomat och basilika. Och jag lovar att även om dessa tips på fem coola restauranger i Rom kanske har en annan inriktning än klassisk Italien så lär nog dessa smaker och ingredienser dyka upp.

Primo al PignetoPrimo al Pigneto, Rom

Primo al Pigneto
Via del Pigneto, 46
Pigneto-området i Rom har blivit ett nytt kulinariskt centrum och här myllrar det av nya uppstickare som skapar ny italiensk gourmetmat. Primo al Pignet är en av dessa nykomlingar som på bara tre år lyckats bli en av de bästa krogarna  här.  Restaurangen är innovativ och man jobbar mycket med det typiska för området och närodlade råvaror. Köket återskapar traditionella tillagningssätt och menyer och det har slått väl ut. Att lokalen är enkelt men trendigt inrett hjälper naturligtvis till.

Metamorfosi Restaurant

Metamorfosi

Metamorfosi
Via Giovanni Antonelli, 30
Placerad i Parioliområdet ligger en restaurang med svenska anknytningar, Meramorfosi. Denna krogs ägare, Roy solomon Caceres är från Colombia och hand Sous chef är svensk. Här satsar man på en helhetsupplevelse med höga ambitioner. Maten är innovativ, vackert presenterad och ganska så dyr. Här serveras även avsmakningsmenyer i prisklassen 1000 kronor per person. Förrätter kostar ca 200 kronor och då kan man bland annat få en Wagyubiff, (kobebiff) med ‘nduja (en stark paprikapasta från södra Italien). Varmrätter från ca 280 kronor. Financial Times lovprisar denna krog för dess kvalitet och smaksättning och nytänkande.

RoscioliRoscioli

Roscioli
Via dei Giubbonari 21
Hur man än vrider och vänder på det så kommer man alltid fram till Roscioli. Två bröder driver denna restaurang som är så mycket mer än bara ett ställe att äta på. Här finns en delikatessdisk, vinklubb och ett bageri, som är en av Roms äldsta bagerier.  Filosofin är att alltid använda de bästa råvarorna till sina rätter och de flesta kommer naturligtvis från sin egen delikatessdisk. Rätterna här är klassiska italienska.

FEm coola restauranger i Rom
Ottavio

Ottavio
Via di Santa Croce in Gerusalemme 9
Ottavio drivs av Adel och Anna och är en trendig restaurang med en chic och sober inredning. Här har man specialiserat sig på fisk coh skaldjur, råa som tillagade och maten är superb. Med en vänlig atmosfär och service, moderin inredning och en härligt uteservering är detta en populär restaurang i sitt slag.

OsteriaOsteria La Gensola (foto: Leah Travels)

Osteria La Gensola
Piazza della Gensola 15
En mycket klassisk och traditionell restaurang i Trastevere som även har ryktet att vara en av de bästa om söker skaldjur och fisk i den italienska huvudstaden. Simone och hans fru driver denna restaurang, som är tom på turister, med elegans och ödmjukhet. Italienska rätter serveras och deras Carbonara sägs vara en av de bästa. Carbonaran kommer från Rom.

Hoppas det ska smaka!

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.