Game Of Thrones - upptäck inspleningsplatsenra 3
Inspiration,  Europa,  Restips

Game Of Thrones – upptäck inspleningsplatsenra

Game of Girona: upptäck inspelningsplatserna från tv-serien.

Är du ett fan av ”Game of Thrones”? Nu får du nu chansen att återuppleva några av de mest kända scenerna tack vare dessa guidade turer i Girona (Costa Brava) där du besöker några av inspelningsplatserna från säsong sex av denna omtalade serie.

Game of Girona turerna pågår i en och en halv timme och ger besökaren möjlighet att få veta mer om hur inspelningen började, på vilka platser den skedde samt andra spännande anekdoter och historier från serien.

Girona är dessutom en av Kataloniens vackraste städer, mest känd för de färgglada husen längs floden Onyar och det judiska kvarteret el Call.

Vi rekommenderar besökaren att vandra fritt bland alla smågator och torg i staden och upptäcka en salig blandning av områden i barock stil, byggnader i modernistisk stil, i den katalanska nittonhundratalsstilen noucentisme, samt från medeltiden.

Staden erbjuder även ett stort gastronomiskt utbud och här hittar du bröderna Rocas restaurang El Celler de Can Roca, som har belönats med tre Michelinstjärnor och blivit utsedd till världens bästa restaurang flera gånger.

Guidade turer i staden Girona

De guidade turerna “Girona walks” har sedan mars i år utökat sina öppettider. Startpunkten är på gatan carrer Berenguer Carnicer 3 och man behöver inte boka i förväg. Turerna hålls på engelska och spanska och kostar 12 euro per person.

Genom Girona Walks får du lära dig mer om stadens historia och legender, en resa tillbaka i tiden från när staden grundades fram till det medeltida Girona.

Mer information om Girona: https://www.girona.cat/turisme/cat/index.php

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×