Resesidan.se om juliresor
Europa,  Inspiration,  Nyheter

Hit reser svenskarna i juli

Hit reser svenskarna i Juli…

Det råder riktig Spanienfeber i sommar och i juli åker flest svenskar Mallorca, som tar över första platsen på tio i topp-listan från Antalya. Stora raketen är dock Kroatien, dit bokningarna ökar med 58 procent. Bokningarna av sol- och badresor ökar med hela 14 procent. Det visar Tickets trendanalys för sommaren 2016.

Den stora semestermånaden juli har precis börjat och svenskarnas sug efter sol- och badsemester utomlands är stort. Medelhavsländer som Spanien, Kroatien och Grekland är sommarens vinnare, både på grund av det stora ressuget och att länderna tar marknadsandelar från Turkiet, dit efterfrågan minskat kraftigt under året. Populäraste resmålen är Mallorca, dit bokningarna ökar med 48 procent, följt av Kreta och Split. Det visar färsk bokningsstatistik från Ticket Privatresor, Nordens största resebyråkedja.

–  Det råder riktig Spanien-feber i sommar bland svenskarna. Mallorca är sommarens hetaste resmål, men även resandet till Malaga, Alicante och Gran Canaria ökar starkt i sommar, säger Karin Starkman Ahlstedt, kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

Högsommartoppen – resmål –  Hit reser svenskarna i juli 

1.Mallorca (2)

2.Kreta (3)

3.Split (5)

4.Malaga (6)

5.Rhodos (4)

6.Antalya (1)

7.Alicante (8)

8.Cypern (7)

9.Bangkok (9)

10.Gran Canaria (1)

Källa: Ticket, sol- och badresor bokat t o m 2 juli, avresa under 1 juli-31 juli, siffrorna inom parantes avser förra årets placering

ANALYS

Sol och bad + 14 procent

Det är sol och bad som gäller i sommar. Många svenskar har tack vare fjolårets sommarkyla i god tid bokat sin sommarresa söderut för att få några veckor med garanterad värme i sommar. Sol- och badresorna ökar med 14 procent under juli.

Medelhavsländerna är de stora vinnarna

Medelhavsländerna är de stora vinnarna och såväl Spanien, Grekland och Kroatien ökar starkt under sommarmånaderna både på grund av ett ovanligt stort ressug i sommar och att efterfrågan till Turkiet minskar, både på grund av oro och att det efter flera års kraftig uppgång är naturligt med en rekyl.

Kroatien – sommarens bubblare

Kroatien har tagit sig in svenskarnas hjärtan på allvar i sommar och ökar mest procentuellt av alla semesterländerna under juli, 58 procent.

Vinterresmålen blir sommarresmål

Svenskarnas vinterfavoriter Gran Canaria och Thailand har ökat i popularitet i sommar. En orsak är att resmålen är betydligt billigare att resa till under sommarhalvåret.

Spanien-feber efter Turkiettapp

Det råder Spanien-feber i sommar och Spanien är den stora vinnaren på att efterfrågan på Turkiet tappar. Räknat i antal resenärer ökar Spanien mest av alla länder i sommar.

Högsommartoppen –semesterländer – Hit reser svenskarna i juli

1.Spanien (1)

2.Grekland (2)

3.Kroatien (4)

4.Turkiet (3)

5.Cypern (5)

6.Italien (7)

7.Thailand (6)

8.USA (8)

9.Bulgarien (9)

10.Portugal (10)

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×