Resesidan.se om skidåkning
Inspiration,  Europa

Italienska alperna hetare än någonsin

Skidåkning i Italien lockar svenskarna i vinter. STS Alpresor märker av en stark försäljningsökning och ett ökat intresse för skidåkning i italienska alperna och Dolomiterna.

I försäljningsstoppen ligger orter som Cervinia, Sauze d’Oulx och Val Gardena och på vissa orter är försäljningsökningen cirka 20 procent jämfört med fjolåret

Cervinia lockar med det högsta läget (2050 möh) bland de italienska skidorterna, vilket gör det mycket snösäkert. Här slingrar sig pisterna runt Matterhorn (4476 möh) och det är möjligt att åka skidor över till schweiziska Zermatt. I OS-orten Sauze d’Oulx (vinter-OS 2006) ligger ett av Alpernas största skidområden, Via Lattea. Området som är sammanlänkat med den franska orten Montgenévre ligger endast en timmes busstransfer från Turin. Giganten Val Gardena består av 12 skidorter och omgärdas av bergskedjan Dolomiterna, känd för sina karaktäristiska och dramatiska berg. Med 1220 km pist och 445 liftar kan man tillbringa en vecka här utan att behöva åka samma backe två gånger.

Övriga italienare i STS Alpresors program är Courmayeur – som är nytt för i år, World Cup-orten Madonna och det charmiga skidmeckat Champoluc.

En orsak till de italienska orternas popularitet är direktflyget till Turin. Med en flygplats precis söder om Alperna blir transfern den kortast möjliga och med avgångar från Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn har skidåkning i Italien aldrig varit närmare.

– Italien är verkligen årets trend. Vi ökade rejält redan förra säsongen och nu fortsätter det starka intresset. Val Gardena ligger just nu cirka 20 procent över fjolåret och den kraftiga ökningen är generell för alla våra sex orter i Italien. Det som verkar locka är kombinationen av riktigt bra skidåkning, sol och de fantastiska matupplevelserna, säger Peter Johnson, VD för STS Alpresor, och tillägger:

– Intresset för Italien gör också att det redan börjar bli fullbokat under de mest populära veckorna i vinter.

Flest antal resor totalt sett och ohotad etta på alptoppen är även i år Bad Gastein i Österrike. Svenskarnas favoritort erbjuder härlig skidåkning, charmig och genuin österrikisk atmosfär och ett lockande utbud av boenden. Ett extra dragplåster för året är dessutom nya Hotel Eden Rock. Det vackra hotellet från 1906 har totalrenoverats och slår upp portarna i november 2015.

Fakta. Här är orterna som säljs mest just nu hos STS Alpresor:

1) Bad Gastein, Österrike

2) Cervinia, Italien

3) Saalbach, Österrike

4) Val Gardena, Italien

5) Sauze d’Oulx, Italien

Källa: My Newdesk

Om du vill läsa mer om Italienska Alperna och om att resa till
Alperna med barn gå in på Resande fot

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.