Resesidan.se om Side
Europa,  Nyheter,  Sol & Bad

Side i Turkiet lockar besökare

Side är ännu en ganska okänd ort för många resenärer. Dock har resmålet fått ett uppsving de sista åren och Side i Turkiet lockar besökare.

Finns det någon bättre känsla än när man har bokat sin resa och vet att om någon månad eller så är man på resande fot och får njuta både sol och bad, god mat, ny kultur och upplevelser? Det är svårslaget, längtan att få åka nu är stor och man börjar redan både fantisera och längta bort.

Vita stränder-Resesidan.se

Förberedelserna inför en resa är olika, en del har redan packat klart i huvudet, andra tar fram semestergarderoben medans några går iväg för att handla helt nytt. Glöm inte bort att kolla på din gamla resväska, är den helt ok? Har du rätt lås, fungerar hjulen som de skall och är väskan hel? Bagagehanteringen kan ibland på flygplatser vara ganska burdus och skall man dessutom resa från USA så kan tullen gå in i väskan för att kontrollera innehållet och har man inte rätt lås på så kan väskan brytas upp. Det har vi erfarit många gånger.

Sen är det ju lite roligt att ha senaste väskan med sig, de nya väskorna är ju inte bara snygga utan har så många nya finesser. Fyra hjul, väger inget, långa handtag och coola utseenden. En häftig bagagelapp på detta så är man klar för äventyret!

Resesidan.se om SideSide var för tjugofem år sedan huvudsakligen en fiskeby. Idag har orten blivit en av Turkiets populäraste badorter – med över 200.000 svenskar som varje år åker dit. Speciellt barnfamiljer uppskattar de härliga och långgrunda stränderna som finns på behagligt avstånd. Vattnet är fantastiskt fint och oerhört varmt på sommaren.

Resesidan.se om Side
Det är många kilometer av strand både i och runt omkring Side och det blir aldrig trångt på stranden. Västra stranden är mer välbesökt och här finns även solstolar och parasoller att hyra. Den som promenerar 20 minuter till östra stranden finner att den är mer “öde” och tyst.

81712928Side har även många fina hotell av blandade storlekar och många utav dem har fina poolområden att besöka. Sommaren i Turkiet är varm så det är skönt att ha svalkande vatten i närheten. I Side hittar man även hotell specialanpassade för barnfamiljer. Många av hotellen erbjuder även All Inclusive.

sideI Side finns det mesta för besökarna, vill man uppleva kultur finns det på nära håll, bra shopping där man handlar lokala varor som keramik, skinn och läder och naturligtvis marknader där kryddor och kopior på kläder och skor säljs. Glöm inte bort att prova den lokala maten som är fantastisk god. Färsk fisk, köttgrytor, meze rätter och annat gott. Raki tar man innan eller efter maten och kanske avslutas det hela med att prova vattenpipa?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.