Évora
Europa

Makabert kapell i Évora

Évora är huvudstaden i Alentejo och här finns massor att upptäcka och göra, här finns ett makabert kapell…

 

Runtomkring Évora finns odlingsmarker och här växer bland annat korkekar. Portugal är världsledande på korktillverkning. Barken skalas försiktigt av träden, barken växer sedan tillbaka och det tar upp mot sju år innan man kan skörda nya korkar. Det odlas även oliver och vin i Alentejo.

Staden Évora har cirka 60,000 invånare och är en av Portugals äldsta städer. Här finns även utgrävningar från den Romerska tiden, 57 f.Kr, och mitt i staden finns ett tempel tillägnat Kejsare Augustus.

evora-226068_1280

I staden finns även lämningar från en gammal akvedukt från 1530-talet, som sträckte sig över nio kilometer. Évora är ett populärt resmål tack vare sin historia och många fantastiska byggnadsverk. Främst kommer man till staden för att besöka Capela dos Ossos, Benkapellet.

EvoraKapellet påbörjades på 15oo-talet av en San Fransiscaner munk som ville lägga sina munkbröder i meditation över att “livet är tillfälligt”. Ovanför entrén till kapellet står: “Här ligger vi ben och väntar på era”

5000 kroppar i Evora

Kapellet är delat i tre delar, är över 18 meter långt och elva meter brett. Över 5000 kroppar, skallar och ben har använts, dessa kommer från begravningsplatser från olika kyrkor i området.

Resesidan.se bloggar om Evora
Benen  och skallarna är arrangerade vackert i mönster och fastsatta med cement. Taket är dekorerat med vitmålat tegel och har olika dödsinskriptioner. En lyder “Bättre är den dagen då döden kommer än dagen då man föds”

På två platser kan man även se kroppar som hänger från rep, inne i kapellet.
Resesidan.se bloggar om Evora

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.