Kinto Share, bil när man behöver det
| |

Kinto Share, bil när man behöver detI år har jag verkligen upptäckt det där med att dela bil, eller vara med i en bilpool, att kunna boka en bil för någon timmer eller en helg. Jag tycker det är helt fantastiskt och supersmidigt. Tre olika billeverantörer har testats och här kommer mitt betyg på Kinto Share, bil när man behöver det.

Först så tänkte jag inte alls på möjligheten att lätt kunna ha en bil när behovet fanns. Det har blivit en och annan taxiresa för att fixa lite saker och ibland har jag använt en app för att bli av med saker som skulle kastas på soptippen.

Men inte nu mer!

Kinto Share blev valet just nu, mest för att de faktiskt har bil i garaget bredvid där jag bor plus i §nästa kvarter med. Så nära och bra! Det är så smidigt att komma igång. Tanka ner appen och gör ett konto, sen är det klart. Klicka här så kommer du rätt >

Jag tycker appen är rätt lätt att använda, en del scrollande ibland om man inte vill ha bilen inom en timme, men då kan man istället logga in på mina sidor på deras sida och där snabbt boka bil.

Kinto Share, billig hyrbil - resesidan


Kinto Share från 55 kronor i timmen

Priset är ju med helt suveränt! En av de mindre bilarna kostar bara 55 kronor per timme att använda och då ingår även besin! Oslagbart. Bor man dessutom som jag gör, i en stad där man betalar vägskatt så ingår det med. Kinto Share har ett litet tillägg på 2 kronor/kilometer som jag gissar skall täcka bensinkostnader.

När man bokar så är det som att boka ett hotell eller köpa biobiljetter. Först väljer man datum och klockslag, sedan väljer man vilken typ av bil man vill ha och sedan godkänner man beställningen. Det är allt!

Betala först när du skall använda bilen!

Man kan kostnadsfritt avboka sin bil fram till 30 minuter innan man har bokat bilen. Det är då som bilen med debiteras. Man lägger in ett betalkort i appen som sedan används för att debitera kostnaden.

När man väl skall hämta ut sin bil är det lika smidigt. Bilen vi hade sist, en Toyota C-HR, kostade 66 kronor per timme och stod i ett parkeringsgarage. Dörren till garaget öppnade vi genom att dra ett kreditkort i kortläsaren. Ibland kan man öppna garaget genom en knapp i appen.

Vid bilen så ser man till att man har Bluetooth på, appen känner av att man är vid bilen och öppnar rätt sida för att starta. Först skall man bekräfta att bilen är hel och att det inte finns synliga skador eller repor på det. Finns det sådant kan man rapportera detta. Finns inget klickar man bara på att allt är OK.

Då kommer nästa meny fram och där finns knapparna ÖPPNA / LÅS och AVSLUTA. När man trycker på ÖPPNA så öppnas bilen och i bilen startar man motorn med en knapp, så inga nycklar finns.

Sedan är det bara att köra på helt enkelt! Smidigt som bara den. Om man hyr bil mer än en dag så kan man parkera bilen på samma plats man hämtade den, gratis.

Tanka när det behövs

Kinto Share säger att man skall lämna tillbaka bilen med minst 25% tank. Det är så smidigt för ett tankkort finns i varje bil och koden till kortet får man i appen. Så det är bara att åka och tanka och lämna tillbaka bilen när man är klar.

Kör helt gratis!

Kinto är inte bara toppen att använda utan man kan faktiskt köra gratis med bilarna. Jag har än så länge haft två helt fria resor. Kinto Share har ett litet Vän-erbjudande som man kan dela med sig av till sina vänner och sin familj. Tillgodopengar kommer direkt in i appen som sedan dras av när man bokar. Supersmidigt.

Senaste turen var för att åka bort en helg till ett par kompisar. Lika smidigt att boka som innan. Man talar om i appen hur långt man kommer att åka, bara uppskattat i kilometer och man får ett cirkapris tillbaka. Det var skönt att komma till landet för att grilla, bada och basta.

Stekfat - resesidan

Panerad torsk - resesidan
Få 100 kronor rabatt nu direkt

Än så länge finns Kinto Share i Stockholm, Göteborg och Malmö men växer med bilar hela tiden. Jag vet att de är lyhörda på att etablera sig på flera ställen om man vet att efterfrågan finns.

Om du är intresserad av att testa Kinto Share, klicka här och få 100:- rabatt på din första resa >

 

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.