Linköping får ny guidad båttur
Europa

Linköping får ny guidad båttur

Den 21 maj går premiärturen för Skeppa Rederis (Hammarö Sjötrafik)  satsning på en ny båtlinje mellan Linköping city och Bergs slussar. Samma dag blir det även premiär för en helt ny upplevelse i Linköping får ny guidad båttur i Kinda kanal mellan Nykvarns och Tannefors slussar.

Den nya turen på Kinda kanal med träbåten Stockholm inkluderar guidning och beräknas ta ungefär en timme.

– Vi ser en potential att erbjuda kortare turer med spännande innehåll för såväl turister som Linköpingsbor som vill uppleva staden på ett lite annorlunda sätt. Dessutom blir turerna perfekta att kombinera med alla andra upplevelser som erbjuds av aktörer i anslutning till Kinda kanal och Linköping city, säger Dan Hedegren, VD på Skeppa Rederi. 

Passagerarbåten Stockholm har 60 sittplatser ombord och är tillgänglighetsanpassad. Passagerare kommer att kunna fika ombord eller ta med sig egen matsäck. En guidad tur kostar 180 kronor. Barn 6-15 år reser för halva priset och barn 0-5 år reser gratis. Bokning sker via; skeppa.se.

– Med nyinvigda LINK Business Center och etableringen med Hammarö Sjötrafik och Stockholm i Kinda kanal känns det verkligen som att vi skapar ännu mer attraktion och närhet till Kinda kanal och Linköpings vatten, säger AB Kinda Kanals nytillträdda VD, Lena Fältros.

Totalt kommer det under högsommaren att erbjudas fyra dagliga avgångar med Skeppa Rederi och Stockholm från Linköping. Två dagliga avgångar och ankomster från Bergs Slussar och två rundturer i Kinda kanal. Därutöver erbjuder M/S Kind kryssningar till såväl Rimforsa som andra spännande platser söderut i kanalsystemet.

– Nu är bokningen öppen och alla sommarens resor går att köpa på vår hemsida skeppa.se, säger Dan Hedegren, VD på Skeppa Rederi. 

Turen kommer att erbjudas lördagar fram till midsommar för att under sommaren växla upp till två gånger om dagen fram till mitten av augusti. Den sista halvan av augusti kommer turen också att erbjudas, men då med en daglig kryssning på Kinda kanal.

Preliminär tidtabell enligt följande;

Linköping Citytur (Vid Stångs Magasin)
Avg – Ank
13.00 – 14.00
18.00 – 19.00

Linköping City (Vid Stångs Magasin) – Bergs Slussar (Nedre vid Roxen)
Avg – Ank
10.00 – 11.15
15.00 – 16.15

Bergs Slussar (Nedre vid Roxen) – Linköping (Vid Stångs Magasin)
Avg – Ank
11.30 – 12.45
16.30 – 17.45

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.