Lyxigt, femstjärnigt till havs med Sea Dream 1
Inspiration,  Kryssningar

Lyxigt, femstjärnigt till havs med Sea Dream

Sea Dream 1

Sea Dream Yacht Club är ett norskt, litet kryssningsrederi med två fartyg eller mega yachter. SeaDream 1 och 2 är båda byggda i mitten av 80-talet men renoverade på 2000-talet så de nu är moderna och lyxiga.

Dessa femstjärniga fartyg ser likadana ut, är 108m långa, har 56 hytter för 112 passagerare och ombord arbetar hela 95 crew. Med nästan en crew per passagerare så förstår du kanske att servicen ombord är helt fantastisk. Känslan man får är att vara ombord på en privat yacht och går inte att jämför kryssningar med de stora fartygen. Dessa mindre fartyg passar kanske inte alla så det är bra att veta vad det innebär innan man bokar. “It’s yachting, not cruising.”
XSeaDream 2
Priset på dessa kryssningar är givetvis högre än om du kryssar med de stora fartygen. Detta är dock en helt annan upplevelse och går inte riktigt att jämföra med stora kryssare som tar flera tusen passagerare. Men jämför man med andra lyxiga, mindre fartyg så är dessa väldigt prisvärda. Från ca 25000kr kan du få en vecka i en av de billigare hytterna, då ingår det allra mesta i priset. På sommaren kan man kryssa i norra Europa och i Medelhavet med kryssningar genom korintkanalen, till små grekiska öar och lyxiga orter som Monaco och Saint Tropez. På vintern går de i Karibien, från San Juan och Barbados, där man besöker de mest underbara små öar med turkost vatten och fantastiska stränder.

3Vad ingår?

  • Hytter med fönster mot havet
  • Alla gourmetmåltider (frukost, lunch, middag samt mellanmål mellan måltiderna)
  • 24 h room service
  • Dricks till personalen
  • Öppen bar med premium märken
  • Dagligt urval av goda viner till lunch och middag
  • Vattensporter som kajak, vattenskidor, vattenskoter, snorkling och bananbåt.
  • Cyklar för användning i land
  • Aktiviteter i land med fartygets crew

SeaDream Biblioteket

Utöver det som nämns ovan så finns det en pool och jacuzzi, gym, torr – och ångbastu, bibliotek samt golfsimulator. Det anordnas aktiviteter ombord och det visas konserter och film i loungen eller, om vädret tillåter, utomhus under stjärnorna.

Även allt det ingår i priset. Fartyget har en badbrygga längst bak som fälls ut när det ligger ankrat. Under kryssningar i Karibien anordnas det “Caviar and champagne splash” vid stranden. Receptionen, eller concierge disken, är öppen dygnet runt och intill den finns en liten butik där passagerare kan handla lite kläder, klockor och solglasögon. Fartygets spa erbjuder behandlingar som massage, manikyr, sminkning och har även en frisör. Ett besök i SeadDreams spa är nog det enda som kostar extra och de har normala priser att jämföras med vad det kostar i land.

SeaDreamHytterna, som är 56 till antal, finns i olika prisklasser. De har alla fönster mot havet och går i samma stil men ligger på olika däck. De billigaste är placerade på däck 2 och har små, runda fönster. Kommer man något däck upp, till däck 3 och 4, är fönstren större och där finns även olika sviter för de som vill bo lite större med soffgrupp och nespressomaskin.

Sea DreamAlla hytter är rymliga, har sköna sängar med duntäcken och lyxiga sängkläder samt fina, om än ganska små, badrum med badrumsartiklar från Bvlgari. I hytten finns tofflor och morgonrockar samt säkerhetsbox, stor platt-tv, telefon och luftkonditionering. Internet finns men kostar extra och det går att låna dator. Room-service 24 h om dygnet ingår från en speciell meny i hytten. Färska blommor är utplacerade och i det lilla kylskåpet hittar man vatten, läsk och öl.

SeaDreamOmbord är det öppen bar vilket innebär att det du dricker ingår i kryssningspriset, oavsett om du tar en drink vid poolen, en cappuccino eller ett glas vin till maten. Förutom flera barer, bl.a. en pianobar, och en lounge finns en restaurang. Vid fint väder kan gästerna välja att äta utomhus dagtid som kvällstid, annars intas måltiderna i fartygets restaurang.

Restaurangen är en fint inredd restaurang med lyxig känsla. Maten som serveras ombord är av oerhört hög klass och jag garanterar att du blir serverad en gourmetmåltid varje kväll. Det är inga fasta tider utan gästerna väljer själva när de vill äta. Utöver frukost, lunch samt middag finns smörgåsar och annat att äta mellan måltiderna.

Pool och jacuzzi är beläget i den bakre delen på ett av de nedre däcken. Det är ett öppet däck med bar och stolar där du kan njuta av solen eller utsikten över havet. Ett par däck upp finns solstolar och solsängar. För de som önskar sova under stjärnorna bäddar de utomhus på kvällen med täcke och kuddar. Hur romantiskt är inte det?

8

9

10

SeaDream är inte ett bra val för barnfamiljer eller de som vill ha mycket aktiviteter under sin kryssning. Jag anser att dessa mindre fartyg passar bäst och uppskattas mest i varma vatten där man kan vara mycket utomhus på fartygets trevliga däck. Inomhus händer inte så mycket och det kan kanske bli långtråkigt för de som inte bara vill läsa eller spela kort. De flesta ombord är par mellan 40 och 50 år. Atmosfären är lyxig men avslappnad. Även om passagerarna är uppklädda till middag så är det ovanligt med tex slips för herrarna. Det är inga formella kvällar ombord.

SeaDreams små fartyg kryssar till små hamnar dit alla de stora fartygen inte kommer. Det är sällan förekommande med långa dagar till havs, stoppen under en kryssning är många och långa, det är vanligt att fartygen ligger ankrat eller i en hamn över natten. Det finns inga fasta avgångstider, de lyssnar mycket på gästernas önskemål på de olika stoppen.

 
Fartygen är inte så stora, var du än befinner dig är det inte långt till andra delar av fartyget. Du lär känna dina medpassagerare samt crew. Bara efter en dag vet besättningen ditt namn, vilken drink du föredrar och vad din favoritdessert är. De ser till att din kryssning blir oförglömlig och du blir så bortskämd att du aldrig vill kliva av. Dricks ingår i priset och du förväntas inte dricksa personalen ytterligare ombord.
 
Läs mer på www.seadream.com 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.