Skaldjursweekend
Hotell,  Inspiration

Lyxig Weekend med skaldjur

Nu när våren snart är här är det dags att fly vardagen med en lyxig weekend. Vackert belägen vid Mälaren ligger Krägga Herrgård som på fredagar dukar upp ett härligt färskt skaldjursbord.

Lyxa till det skall man, ofta! Man behöver inte alltid flyga halva jorden runt för att få ha det lite härligt. Sverige har många vackra platser att besöka och det finns många små hotellpärlor att upptäcka. Krägga Herrgård i Bålsta, strax utanför Stockholm är en av dessa.

Själva herrgården sägs ha anor tillbaka ända till 1300-talet. Den förste kände ägaren var riddaren Birger Ulfson. Han var barn till Heliga Birgitta och riddaren och lagmannen Ulf Gudmarson.

Den nuvarande herrgårdsbyggnaden uppfördes mellan 1830 och 1840 i nyklassicistisk stil med tegelstomme och ljus putsad fasad. Herrgården ligger vacker bland träd och inramad av sjön nedanför. Här finns både flytbastu och jaccuzzi och på sommaren kan man både promenera på markerna, dricka champagne och cocktails och äta god mat. De flesta av rummen är renoverade och några har vacker utsikt över vattnet.  Krägga Herrgård är sedan länge känt för sitt fina julbord och det är många som bokar sina bröllop här.

Nu kan man även komma till Krägga Herrgård för att avnjuta en läcker skaldjursweekend.  Matsalar finns i olika storlekar och utseende, alla vackert inredda ned sköna möbler och konst. Kom i tid för att njuta champagne med tilltugg när ni checkar in, kanske tid finns till att bada i den vedeldade bastun eller prova att bubbla i det varma badet. Skaldjuren njuter ni tillsammans med något gott att dricka i hotellets matsalar.

Läs mer om Skaldjursweekend på Krägga Herrgård här =>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.