Tacos
Inspiration,  Kultur och Historia,  Restaurang

Mat+resor=SANT!

För många är behållningen av en resa inte bara att få ett luftombyte utan att även möta en ny kultur och smaka god mat och nya kryddblandningar.

Världens populäraste kök är det Italienska köket och det är nog många som håller med. Att maträtterna sedan i sina originalländer inte är helt samma som den man får hemma kan göra en del besvikna. Jag minns själv min första Carbonara jag åt i Italien på en fin liten restaurang i Venedig. Det motsvarade inte alls mina förväntningar… Jag hade sett fram emot en god, krämig och saltig pastarätt och istället kom en tallrik med spagetti, stora bitar fläskkött och en äggula på toppen. Nog blev rätten något krämigare när äggulan blandades ut, men inte var det som min egen inte!

Kinesiska köket är även det oerhört populärt (läs om asiatiska krogar i Stockohlm här). Men det som serveras på svenska kinarestauranger är oftast långt ifrån originalen i Kina. Mycket har ju tappat sin karaktär under resans gång, förenklats eller gjorts om för att passa oss lite bättre. Det som är intressant är att många av de nyöppnade restaurangerna tar med sig originalrätterna och introducerar dem för oss. Det vanliga sötsura är inte lika vanligt i Kina, även om rätter finns.

Ett annat omtyckt kök är det mexikanska köket. Men det är mer än tacos man äter i Mexiko. Det som är spännande med just mexikanska maten är kryddningen och hur man äter sina måltider. Frukost som lunch serveras kryddiga maträtter och tortillabröd. Personligen tycker jag det är svårt att äta kryddiga rätter till frukost. Istället för att göra er vanliga fredags tacos tycker jag ni skall kolla in receptet som Catarina König har gjort.

Klicka här för att ta del av receptet =>

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.