Resesidan.se Om Rovos Rail
Afrika,  Inspiration

Lyxtåget Rovos Rail i Sydafrika

Lyxtåget Rovos Rail säger själva de är världens lyxigaste tåg. Resesidan.se gjorde en tågresa i Sydafrika ombord på ett av deras tåg.

Det är som att kliva tillbaka ett sekel i tiden. Tågen känns anrikt lyxiga och har en gammaldags kolonial flärd över sig.

De mörka träpanelerna förstärker denna känsla och namnet på kupéerna känns med som något gammaldags och adligt. Här är det verkligen tryck på lyx som gäller.
Tågen är inte lyxiga på det sättet som om man tänker sig ett 5-stjärnigt hotell men sevicen och komforten och kvalitet på mat och dryck gör att här lyxkänslan finns där. Det är alla de roliga detaljerna, som de speciella “stör ej-knapparna”, Turn Down service på rummen under middagen, de fina duscharna och de smarta förvaringslösningarna.

Lyxtåget Rovos Rail

Man blir lätt imponerad att sådan fantastisk mat kan komma ut från så små och trånga kök. Vid vår resa var det helt fullbokat och då var det cirka 80 gäster ombord. Två barvagnar finns, en i fram och en längst bak, det är två matsalar och resten är sovvagnar.  Våra två dygn ombord inkluderar allt, mat, all dryck man vill ha under resan ingår, allt! och två utflykter. Räkna med att lägsta pris för denna resa startar vid cirka 10,500:- per person.

Läs om vår resa med Rovos Rail här > Nedan kan ni se ett kort klipp från samma tur.

Här kan ni se två minuter från vår resa från vår Youtubekanal