Melia Alicante, på Resesidan
| | |

Meliá Hotel AlicantePrecis på strandkanten i Alicante ligger Hotel Melia Alicante. Bättre läge kan nog inget hotell ha.

Om man bokar ett rum på deras The LEVEL, då får man uppleva hotellet på ett mer exklusivt sätt, utan att det för den delen kostar skjortan.

När vi kommer fram till hotellet, Melia Hotel Alicante, så går vi till receptionen för att checka in, men den snälla tjejen bakom disken säger att vi har bokat The Level och har en egen incheckning på plan två. Överraskade går vi upp en våning och börja följa korridoren.

Det känns som om den aldrig tar slut, promenaden går förbi en massa rum, slingrande korridor som bara fortsätter. Till slut ser vi en frostad glasvägg som har texten THE LEVEL skrivet på sig och vi kliver in.

Vi blir varmt välkomnande av den unge mannen som tar i hand och presenterar sig.
Pass behövs till incheckningen och medans vi skriver in oss blir vi erbjudna ett glas cava, vin eller alkoholfria alternativ. Denna incheckning är exklusivt för Level-gäster och ligger precis i anslutning till den privata poolen och frukostmatsalen.

Vi får en grundlig genomgång av staden, vad vi inte får missa och vart vi skall gå för att äta den bästa maten och hitta bra shopping. Som tur är så ligger hotellet på bekvämt avstånd till det mesta.

Melia Hotel Alicante, rum med utsikt, både över marina och strand

Rummet vi fick är stort och väldigt ljust och fint med utsikt över den fina marinan. Badrummet är generöst tilltaget det med och det är gott om plats för alla våra kläder och andra prylar (läs elektronik).

Melia Hotel AlicanteSängen är gigantisk, två stycken 120 centimeter sängar som är hopslagna som en riktigt fet dubbelsäng. Balkongen utanför är även den stor och så här mitt på dagen gassar solen lite för mycket för att man skulle vilja sitta där, men när solen försvinner visar det sig att man har det rätt bra där, sippandes på ett glas skumpa.

Alla gäster som bor på THE LEVEL har tillgång till en privat pool. Gratis solstolar och gratis bar ingår varje dag, handdukar finns att ta vid poolen. Baren, som man hämtar ut själv det man vill dricka, ligger i anslutning till frukostmatsalen. Här finns allt man kan önska sig och två gånger per dag plockar man även fram starksprit så den som önskar kan få en Gin & Tonic. Det ville vi.

Meliá Hotel Alicante 4


Nedanför den privata terrassen ligger stadens mest centrala strand. Den fylls på tidigt på morgonen och strax innan lunch är det nästan ingen ledig plats kvar.

Meliá Hotel Alicante 5

Utsikten från terrassen är det inget fel på, det är väldigt avkopplande och lugnt här. Inga barn under 18 tillåts, de flesta ligger och läser eller samtalar. Poolen är lagom stor och vattnet varmt och skönt, och svalkande i hettan.

Frukosten är fin och har både spanska och internationella inslag. En mängd varianter av kaffe finns att välja på och kockarna står redo att tillaga dina ägg på beställning, stekta, omeletter, äggröra… inget är omöjligt.

Blir man trött på sol och bad så kan man lätt promenera in i Alicante och se på folk. Både spanjorer och internationella turister är här för att uppleva staden. Många fina smågator och hus finns det och en mängd härliga barer och kaféer.

Meliá Hotel Alicante 6

Alicante kan jag rekommendera varmt, inte så lång flygresa och taxituren från flygplatsen går på knappa 20 minuter.

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.