Inspiration, Hotell, Weekendresor

Gastroweekend på Görvälns Slott BoutiquehotellNär det varken är vinter eller vår måste man unna sig lite lyx…

Så då fick vi möjligheten till en Gastrotweekend på Görvälns Slott Boutiquehotell som ligger i Järfälla, knappa 30 minuter ut från Stockholm. Bara namnet är en tungvrickare att säga, Görväln.

Gastroweekend på Görvälns Slott Boutiquehotell 14Vi kommer fram en rätt grådassig eftermiddag när varken sol eller blå himmel visar sig, men det är lätt att föreställa sig hur vackert det kan vara när förhållandena är de rätta.

Hotellrummet

Hotellet ligger så fint vid Mälarens strand och det bjuder verkligen in till att ta långa promenader och strosa runt i naturen.  Incheckningen gick snabbt och vi fick ett rum på översta våningen i en av flyglarna, där alla rum finns.

Gastroweekend på Görvälns Slott Boutiquehotell 15

Gastroweekend på Görvälns Slott Boutiquehotell 16

Gastroweekend på Görvälns Slott Boutiquehotell 17

Gastroweekend på Görvälns Slott Boutiquehotell 18

Alla rum på hotellet är individuellt inredda. Det är en blandning av gammalt och nytt och avskalat, men allt fungerar vackert tillsammans. Kul att kika på alla små detaljer som verkligen gör skillnad, som de små strasstenarna som går igen från nyckelringen till rummet till handdukshållarna på toalletten som har en liten strasskant.

Rummet var rätt varmt när vi kom in, det var inställt en massa extraelement som vi stängde av, jag vet inte om ordinarie elementen var trasiga, men när temperaturen blivit normal igen så var vi nöjda. Sängarna verkar med lovande… verkligen inbjudande.

Rummet har minibar, liten strykbräda och strykjärn. Strykbrädan är inte mycket att använda, tycker gott att man kunde kosta på en normalstor brädda, det fanns plats för det i vårt rum. Två fåtöljer (oftast finns bara en i många hotellrum), skrivplats och tv.

Mat och dryck

Görväln har gjort en resa till att bli en destination man åker till för att uppleva god mat, dryck och service. Vi går in i lobbyn på hotellet som doftar starkt av vita liljor, överallt ser man färska snittblommor, vilket ger en ombonad och lyxig känsla.

På bottenvåningen av slottet ligger matsalar och en våning upp hittar man salonger och bar. Vi går dit för att vi skall hämta ut en Gastrobricka, en delikatesslåda som innehåller goda korvar, ostar från närliggande gårdar, hembakat fröknäcke, löjrom, smetana och lite små söta avslut.

Gastroweekend på Görvälns Slott Boutiquehotell 19

Gastroweekend på Görvälns Slott Boutiquehotell 20

Till detta dricker vi ett mycket gott rött vin och tar även ett glas med 12-årig whiskey. Allt smakar mycket bra och det är trevligt att sitta med boxen framför sig och provsmaka allt. Det är generöst tilltaget med.

Middag

Görvälns charm ligger i sin litenhet. Allt känns väldigt intimt och i matsalen sitter flera sällskap som samtalar. Ibland är det nästan lite för tyst och stilla men som tur är så kommer de fantastiska servitörerna fram och småpratar, inte bara om mat och dryck, men även om annat som gör att man känner sig välkommen.

Middagarna har en fast meny, det vill säga, man väljer själv hur många rätter man vill äta, tre, fem eller sju. Man plockar som man själv önskar från kvällens meny. Rätterna är rätt små, är man inte superhungrig passar sig tre rätter, men vill man äta som man tänker sig, en “tre rätters” i mängd skall man ta fem rätter. Man blir verkligen mätt på det.

Maten är både vackert presenterad och smakar fantastiskt. Kompositionerna är både lätta och fräscha och samtidigt har djup och mycket smak.

Innan själva serveringen börjar bjuds vi på lite smakprover, så kallade “amuse bouche”, en god buljong och sedan små söta potatiskakor och rödbetskanapéer

Gastroweekend på Görvälns Slott Boutiquehotell 21

Gastroweekend på Görvälns Slott Boutiquehotell 22

Sedan är det bara att njuta av den mat som serveras med passande viner till. Alla fem rätter som kom in var fantastiska. Man lyckas perfekt med att blanda texturer och smaker med tillbehör. Presentationerna är vackra och det doftar väldigt gott. Det märks att kökschefen är med i kockslandslaget.

Gastroweekend på Görvälns Slott Boutiquehotell 23
Gastroweekend på Görvälns Slott Boutiquehotell 24

Gastroweekend på Görvälns Slott Boutiquehotell 25

Gastroweekend på Görvälns Slott Boutiquehotell 26

Dagen efter

Som jag trodde så var sängarna supersköna (kanske lite för mjuka), men tillsammans med lakan från Mille Notti fick vi en lyxig nattsömn. Duschen har ett så kallat Regnskogsmunstycke som gör att det känns som man duschar i ett stilla regn, stora fluffiga handdukar och sköna duschtvålar rundar av vår vistelse.

Efter frukosten som bjuder på allt möjligt gott tar vi oss en promenad. Precis runt knuten på slottet finns en liten skulptur- och konstpark att promenera i (om vädret tillåter) men kanske störst behållning får man om man går med sjöpromenaden. Vacker och ibland dramatisk natur som lockar till sig både idrottare och naturälskare.

Läs även om weekend på
Häringe Slott
Krägga Herrgård

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×