Resesidan.se om vandringar på Teneriffa
Europa,  Upplevelser

Mysiga vandringar på Teneriffa

Nu är det dags för Mysiga Vandringar på Teneriffa!

Det blir allt populärare att röra på sig under semestern och att vandra är också ett perfekt sätt att upptäcka resmål. På Teneriffa finns många vandringsleder att utforska.

Vi vill ha upplevelser på semestern och söker en symbios där upplevelser och fysisk aktivitet går hand i hand. Vi vill tillbaka till det naturliga och de som tränar upplever gärna resmålet genom att träna i naturen. På Teneriffa finns Montana Blanca där man kan se snö på vintern eller min personliga favorit San Pedro med sin fantastiska havsutsikt.

Mysiga vandringar på Teneriffa

Det finns så många mysiga vandringar på Teneriffa att göra och här är ett par förslag


Montana Blanca:
Öster om Teide National Park startar en 14 km lång vandringsled. Vandringen tar ungefär 5-6 timmar inklusive lunchstopp. Man startar på 2 200 meters höjd och slutar på 3 260 meter, vilket gör att luften där är tunn och vandringen sker därför i ett lugnt tempo. Det är en fantastisk miljö där man bland annat kan se vulkanstenar och vandrar man vintertid finns det snö.

San Pedro: Denna sju kilometer långa vandring startar från Maritim Hotel och går längs med den norra kusten och ger en panoramautsikt över havet. Längst med leden finns en kafeteria som har uppfriskande drycker att svalka sig med. Vandringen går längst med havet och man är ständigt omringad av grönska. San Pedro View Point bjuder på underbar utsikt och det finns även en restaurang för den som vill äta.

Path of sense: En kortare vandringsled där man omringas av natur är Path of sense som startar i Cruz del Carmen i Anaga, den nordöstra sidan av Teneriffa. Enklast tar man sig dit med bil eller buss och i lugnt tempo kan vandringen på den plana markytan omringad av träd ta ungefär 45 minuter.

Läs även om Tony som flyttade till Gran Canaria och trivs som fisken i vattnet.

2 kommentarer

  • Mimmi Flobecker

    Hej. Vi är fyra kvinnor som vandrat i 15 år. Vi tänkte fira det med en vandring på Teneriffa. Från bergsvandringar är vi nu fokuserad på “plattvandring”, lite njutbarare nuförtiden. Söker lite på ön men kan inte hitta någon led som vi kan gå runt på 3-4 dagar med övernattningar på vägen. Vi har sovit i olika miljöer från hotell till madrasser på golv i Atlasbergen så vi är inte kräsna bara det går att sova. Kan ni hjälpa oss med en sådan vandring på Teneriffa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.