Resesidan.se om Washington DC
Nordamerika,  Restips,  Städer

Washington DC – Den okända sommarstaden

Washington DC är för många en stad man inte tänker på som ett resmål.
Den amerikanska huvudstaden: Washington DC är den okända sommarstaden.

Från Skandinavien flyger man snabbast med SAS, de flyger direkt från Köpenhamn. Flygturen är som att åka till NYC, ca 8:30 hrs i restid. Sedan några år tillbaka så har Dulles International Airport i Washington DC byggts om och moderniserats, men det kan ännu hända att man blir hämtad vid gaten av en märklig “buss”. Denna bussen hissas upp till flygplansdörren, låter passagerarna gå ombord för att sedan sänkas ned till marknivå och transportera passagerarna till ankomsthallen.

Resesidan.se om Dulles transport

Washington DC är en vacker, grön och frodig stad. Här finns så mycket intressant att besöka och att göra och några riktigt bra restauranger och barer finns här också. Sommaren här kan vara otroligt varm, het och fuktig. Det är inte ovanligt med en åskknall mitt på dagen följt av en kortare regnskur. Floden Potomac rinner genom staden och vi kan varmt rekommendera en tur på floden. De flesta av dessa båtar går ut från bryggorna i Georgetown, en stadsdel väl värd ett besök för sina fina gamla hus, pittoreska restauranger och bra shopping.

Resesidan.se om Washington DC

Washington är även känt för alla sina museum, som alla är gratis och här finns något för alla att besöka. Nu pratar vi inte bara om konst och kultur utan även lite mer spännande museum. På Vår topplista har vi lagt till Spy Museum och National Air And Space Museum. På det sistnämnda hittar man bland annat den sista Space Shuttle Discovery. Räkna med att 2-4 timmar går åt under ett besök här. Ett annat, mycket gripande och skrämmande museum vi kan rekommendera är The Holocaust Museum, om andra världskriget och förintelsen. Man glömmer inte så lätt den enorma högen av barnskor…

Enkelt att ta sig runt i Washington DC

Att transportera sig runt i Washington DC är lätt, det finns ett bra utbyggt tunnelbanesystem som kör över allt och taxibilar är aldrig ett problem att hitta. DC är en storstad men samtidigt får man en känsla av en mindre stad. Det är få skyskrapor i staden, inte ens i det direkta centrum och man märker att det är många som pendlar hit för att jobba. Här kan man hitta restauranger och butiker som håller söndagsstängt, vilket är ovanligt i USA.

Ett annat bra sätt att bekanta sig med staden och hinna se mycket är att åka med på en HopOn-HopOff buss. Dessa turer finns med olika rutter och “inriktningar” och de flesta stannar under resans gång vid de mest kända sevärdheterna och monumenten som, Vita Huset, Capitolium, Arlington begravningsplats och många av de andra krigsmonument som finns här.

Resesidan.se om Arlington

Shopping i DC är bra och rolig. Många tar tunnelbanan till Pentagon Mall, ett shoppingcenter i flera våningar med de största och mest kända butikerna och varumärken. Här finns även en mängd restauranger och kaféer. Runt Dupont Circle finns många roliga barer och restauranger och butiker, i detta område ligger även de flesta gaybarer, restauranger och gaydisco. Dupont har många mysiga krogar och det vimlar alltid av folk här. Om ni vill ut och äta här behöver ni boka bord i förväg.

Segway runt sevärdheter i DC

En rolig sak att göra är att ta en guidadtur på en Segway. Här får man möjligheten att se det mesta huvudstaden har att erbjuda med en privatguide i en liten grupp. Innan avfärd lär man sig hur Segway fungerar och man får hörlurar så man kan höra allt som guiden berättar under turen. Turen varar cirka 2 timmar, läs mer här >

Nere i “Downtown”, runt Vita Huset finns även några av stadens bättre köttkrogar och grillhus. Atmosfären här är lite stelare än i Dupont och här klär man upp sig inför restaurangbesöken. På W Hotels takbar får man en cool utsikt över Vita Huset och närområdet medans man smuttar på en läskande drink.

Ett område som kommer starkt i Washington är Friendship Heights, hit tar man sig snabbt och lätt med tunnelbanan. Många är det som åker hit för att gå på bio, shoppa eller äta på den mycket populära restaurangkedjan Cheescake Factory, som trots namnet serverar mat.

Ganska nära ligger även Washington zoo som för några år sedan kunde stoltsera med nyfödda pandaungar. Det är ett välskött och fint zoo och är väl värt ett besök.

Till Washington reser man för att få se och uppleva något nytt och annorlunda men även ta del av Maktens Centra och även känna historiens vingslag. Ett par sköna promenadskor på fötterna och en karta över området så har man en bra start på resan.

Läs även om Chicago, en stad lika väl värd att besöka som NYC.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.