Böcker och ljudböcker
Europa

Böcker och ljudböcker för kommande resor

Jag har lyssna på många böcker genom åren. För mig är det perfekt att kunna lyssna på en bok på stranden eller vid poolen och läser gör jag på balkongen eller i sängen under en siesta. Böcker och ljudböcker för kommande resor planeras tidigt. Här är några av mina tips.

Här är tips på ljudböcker

Jussi Adler-Olsen, Natriumklorid

Jag verkligen älskar dessa böcker. Allt kan verkligen hända på avdelning Q på Köpenhamnspolisen. Oftast är historierna både fiffigt gjorda, spännande och underhållande. Stor behållning är klart Stefan Sauks röster som sätter karaktär på huvudpersonerna i böckerna.

Niklas Natt och Dag – 1795

Denna boken kräver ju att man läst eller lyssnat på de två innan, 1793 och 1794. Personligen älskar jag dessa historiska skildringar där man tar del av livet som dessa personer levde. En brutal kamp för de flesta i Stockholm på denna tid. Nu utspelas nya hemskheter och nya brott skall klaras upp.

Stefan Ahnhem – Motiv X

Spänning på hög nivå i Skåne. Jag verkligen gillar dessa böcker som Ahnhem skriver. De är både spännande, otäcka och brutala på en och samma gång. Och det kunde vara verklighet med. Efter att ha läst Arton Grader Minus var jag fast och Motiv X håller spänningen ingång precis hela boken. Ett måste för sommaren!

Lite fler tips på böcker och ljudböcker

Adlibris sida har man dessa böcker i top 5

Björn Natthiko – jag kan ha fel
Camilla Läckberg – Box
Kelly Rimmer – Vad hjärtat aldrig glömmer
Anna Jansson – Galgbergets väktare
Ninni Schulman – Dagen är kommen

Pocketböcker tycker jag verkligen är prisvärt att köpa med sig, jag har hittat från 45 kr och uppåt och topplisteböcker ligger runt 70 kr. Handlar man över 249 kr får man fri frakt. Och ska man köpa på sig lite till sommaren så blir det ju inga problem att komma över det.

Läs något nytt, byt böcker på resan

Jag har rest med kompisar där vi tar med böcker och ljudböcker som vi sedan byter med varandra så att man blir “tvingad” att läsa nya författare. Oftast väldigt lyckat tycker jag i alla fall. Jag brukade alltid ta med några böcker av Christian Jacques, som skrev om det faraonska Egypten, en författare som inte så många här känner till.

böcker och ljudböcker

Nostalgi bland böcker och ljudböcker

Under 80-talet slukade jag en mängd böcker. Kanske det berodde på att en del “skräpförfattare” som man sa fick stor uppmärksamhet i media. Men jag tror de mer handlade om att jag hade hittat författare som skrev på ett enklare sätt om saker som var spännande, sexiga och ibland hemska.

En av dessa stora författare var Sidney Sheldon. Vem har inte läst den populära Tracys hämnd? Eller i all fall sett miniserien på tv. Hans Blodsband minns jag var ett gastkramande drama i medicinvärlden. Ingen gick säker från mord, anklagelser och hämnd.

En annan författare som skakade om världen då var Jackie Collins och hennes bok Hollywoodfruar. Begreppet Tantsnusk tror jag kom efter att dessa böcker kommit ut. Naturligtvis läste vi alla dessa och jag minns att redan på sidan ett eller två så läste man om de första sexscenerna.

Dean Koontz blev istället mystikens författare och tävlade med Stephen King om att skriva de mest skrämmande böckerna.

Till sist vill jag verkligen rekommendera Oscar Wilde och Dorian Grays porträtt. Inte bara för att boken är finurligt uppbyggd och har sina twists. Detta är även en skildring av London och livet där under 1890-talen. Här följer vi en ung vacker pojke som aldrig vill bli gammal och hans dekadenta liv med sprit och orgier mellan män. En bok som verkligen rörde om världen när den gavs ut.

Besök Adlibris och botanisera loss nu inför kommande resor och semestrar.

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×