Napa Valley - vin och mysiga guest houses 1
| |

Napa Valley – vin och mysiga guest houses

Napa Valley kan man resa till när som helst på året. Det är lika trevligt oavsett väder och temperatur.

För något år sedan gjorde vi som många andra svenskar gör, reser längs med Highway One i Californien, vi reste från Los Angeles mot San Francisco, men slutade först när vi nådde vindistrikten i Napa Valley.
Resesidan tipsar om Napa Valley
Vi flyttade in för tre nätter i Napa Valley på det mysiga The Chanric Inn. Hotellet är litet och har bara 7 rum, vardagsrum, matsal och pool med bubbelpool. När vi var där var bara 4 av rummen bokade. Frukosten serverades på deras lilla patio och varje dag var det nya rätter som kom fram till frukost. Riktigt gourmetfrukost!

Resesidan.se - frukost på Chanric Inn


Frukostmuffins, nygräddade och serverade vid bordet tillsammans med färskpressade juicer, nybryggt kaffe och specialrätter som Eggs Benedict, nästa dag var menyn annan. Hotellet erbjöd även gratis “wet bar” som hade lokala viner och öl, läsk och vatten.

Vi hade kommit till Napa för att prova vin. Som de flesta göra. Vi såg riktigt fram emot att besöka de många vingårdarna och smaka en mängd goda viner och kanske det berömda mousserande vinet från trakten.

Vi hade en stor Dodge, som vi hyrt, med oss och kruxet var väl vem som skulle köra bilen den dagen, och inte få möjlighet att smaka vin. Som tur är, kan man hyra en chaufför för dagen, som kör er bil, fullt försäkrade. Så det gjorde vi och en glad tjej som hette Sam kom och tog oss på äventyr.

Vi hade själva valt ut vilka vinproducenter vi ville åka till, det finns de som gör lite udda viner som vi läst om och de ville vi besöka.

Resesidan.se i Napa Valley
Här är vi framme vid en av de många producenterna och vi besöker odlingarna innan vi går till vinprovarrummet. På de flesta gårdarna betalar man en summa, varierande mellan 5-10 dollar för att få provsmaka 3 glas eller fler. Vi valde att åka till de mindre producenterna och fick även möjligheten att prata lite med ägarna om deras viner vilket var intressant. Fördelaktiga priser på vin fanns i deras butiker.

nappa3

I Calistoga gjorde vi paus och satte oss bland vinrankorna och åt lunch, Sam stannade vid en läcker supermarket som hade jättehärlig Deli-avdelning där vi fick med oss fina sallader och tillbehör. Underbart att sitta i solgasset och njuta mat, vi passade på att köpa vin på gården till lunchen.

Napa är uppdelat i många olilka områden och det är bra att i förväg veta vart man vill åka. Napas egen hemsida kan hjälpa dig att hitta rätt.  En av områdets mer kända producenter är Robert Mondavi, hit är det många som åker så räkna med att det kan vara kö lite över allt. Vi valde att åka till mindre producenter och en som producerade mousserande vin. Det finns flera som gör det, och det är ett välkommet avbrott att prova mellan alla röda och vita viner.

Resesidan.se i Napa Valley
Vi fick många turer ut bland vinrankorna och här är vi med Kathy som visar oss hur man läser av sockerhalten i druvorna med en speciell maskin man kikar i, likt en litet mikroskop. Fastän det var många besökare på plats tar de sig tid att prata med sina besökare och vi fick även komma in i lagringsförråden och titta.

nappa4

Kom ihåg att det tar lite tid att både provsmaka och köra mellan gårdarna, planera inte in att besöka för många. Men vill man se många så är det inte att rekommendera att smaka vin på varje gård, man blir lätt trött framåt eftermiddagen.

Napa Valley har förutom en hel del bra restauranger, några på vingårdar, de andra samlade i de små samhällenas centrum. Vi tyckte att våra 3 dagar i Napa var mer än nog och nöjda med både hotell, avkoppling och vin reste vi vidare mot San Francisco.Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.