Häringe Slott
Hotell,  Inspiration

Påsklov 2024: Upplev Hissnande Äventyr på Häringe Slott med Dina Barn!

Hej alla äventyrslystna! Idag vill jag dela med mig av ett spännande tips som kommer att göra ert påsklov 2024 till en oförglömlig upplevelse för hela familjen. Om ni letar efter en destination där historiens vingslag möter barnens glada skratt, då är Häringe Slott den perfekta platsen för er!

När jag för första gången steg in genom portarna till Häringe Slott, blev jag genast fascinerad av dess prakt och historia. Det är som att kliva in i en annan tid, där varje sten har en berättelse att berätta och varje rum andas en atmosfär av mystik och spänning.

Så mitt tips till er är enkelt: ge er ut på äventyr till Häringe Slott under påsklovet 2024 och skapa minnen som kommer att vara med er för livet. Ni kommer inte ångra er!

Påsklov 2024: Upplev Hissnande Äventyr på Häringe Slott med Dina Barn! 3

En resa genom historiens portar

Stig in genom portarna till Häringe Slott och låt er omslutas av atmosfären från svunna tider. Slottet, med sin rika historia och magnifika arkitektur, bjuder in till äventyr och upptäckter för både stora och små. Vid varje hörn väntar nya berättelser och fascinerande detaljer som tar er tillbaka i tiden.

Häringe Slott, en gång en pärla vid Östersjön, har genom åren burit på en fascinerande historia som sträcker sig från Kreuger-erans glamorösa festligheter till Wenner-Grens tid av förnyelse och visioner.

Under Kreuger-eran på 1920-talet var Häringe Slott en plats för de rikaste och mest inflytelserika personerna i Sverige. I Carl Gustaf Kruegers ägo blev slottet en oas för överdådiga fester och glamorösa tillställningar. Här samlades finansmogulen Krueger och hans dignitärer för att diskutera affärer och njuta av det goda livet i en atmosfär av lyx och extravagans.

Efter Kreugers bortgång fortsatte Häringe Slott att vara en symbol för lyx och exklusivitet. Men det var under Wenner-Grens ägarskap på 1950-talet som slottet fick en ny inriktning. Axel Wenner-Gren, en framstående industriell entreprenör och uppfinnare, förvandlade Häringe till en plats för innovation och modernitet. Genom att kombinera tradition med teknologisk nytänkande skapade Wenner-Gren en unik atmosfär där slottet blev en plats för möten mellan vetenskap och konst.

Idag lever Häringe Slott vidare som en levande symbol för både historia och framtid. Medan slottet fortfarande bär på spår av sin glansperiod under Kreuger och Wenner-Gren, är det också en plats där nutida besökare kan uppleva en mix av historia, kultur och modern komfort. Från magnifika banketter till innovativa evenemang, fortsätter Häringe Slott att locka besökare från när och fjärran med sin unika charm och mångfacetterade historia.

Påsklov 2024 på Häringe Slott

Påsken 2024 och roliga aktiviteter för barn

På Häringe Slott finns det något för alla barn – oavsett om de är pirater som söker efter skatter eller äventyrare som längtar efter spännande upplevelser. Under påsklovet erbjuder dem en rad fantastiska aktiviteter för små gäster:

  • Kidz-Sumba: Dansa loss och låt energin flöda under vårt Kidz-Sumba-pass, där barnen kan släppa loss och ha roligt med sina nya vänner.
  • Barndisco: Klä upp er och dansa tillsammans till härlig musik på vår sprakande barndisco – en perfekt avslutning på dagen för hela familjen.
  • Spökvandring: För de modiga äventyrarna erbjuder vi en spännande spökvandring genom slottets mystiska korridorer och dolda vrår. Vem vet vilka spännande hemligheter ni kan upptäcka?
  • Matning av Ankor: Ge er ut på äventyr till slottets vackra omgivningar och upplev magin när ni matar våra glada ankungar. En uppskattad aktivitet för alla barn som älskar djur och natur.

Spökvandring och de kända spökena på slottet

Upplev en spännande spökvandring på Häringe Slott, där du utforskar dunkla korridorer och lyssnar till berättelser om slottets mystiska gestalter, en är Munken. En oförglömlig upplevelse för äventyrare i alla åldrar!

Det sägs också att munkens närvaro fortfarande kan kännas i Övre Gotiska rummet. Vissa berättar om att de sett hans skugglika gestalt, klädd i sin munkdräkt, när de öppnar dörren till rummet. Andra rapporterar om en märklig doft som plötsligt fyller luften, en unken och illaluktande.

Men det mest skrämmande av allt är kanske berättelserna om munkens stol. Många som har gått förbi den på väg genom rummet har känt en isande känsla av obehag, som om någon osynlig kraft vaktar stolen med en oförlåtlig envishet. Ibland sägs det att den som vågar närma sig stolen kan känna ett plötsligt krokben, som om munkens ande fortfarande försöker hindra de nyfikna från att komma för nära.

En annan “Ande” som ses då och då är Marguerite Wenner-Gren. Margeruite, frun till Axel Wenner-Gren, sägs vandra genom korridorerna på Häringe Slott som en spöklik skugga. Hennes närvaro bär med sig en aura av elegans och en historia av kärlek och längtan.

Förrädarna spelades in på Häringe Slott

TV-programmet Förrädarna på TV4 spelades in på Häringe Slott och här var man bland annat inne i Övre Gotiska rummet där man valde vilka av deltagarna som skulle “mördas” under natten. Det finns även en mask från programmet och en cape, som man kan ta på sig och ta en selfie i.

Boka din Vistelse på Påsklov 2024 här >

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.