Res i piraternas tecken 1
Kryssningar,  Inspiration,  Sol & Bad,  Upplevelser

Res i piraternas tecken

Vi svenskar älskar att resa och ibland blir man sugen på att sy ihop sitt egna äventyr. I denna artikeln kollar vi närmare på hur man kan resa i piraternas tecken.

Skepp ohoj och en flaska med rom! Har du också drömt om att korsa de sju haven iklädd en 1700-talsskrud, beväpnad med en skattkarta i ena handen och en kikare i andra? Då har du kommit i gott sällskap. Idag tänkte vi nämligen undersöka vilka möjligheter 2010-tals människan har att uppfylla sina piratdrömmar.

Den som funderar på att göra flera avstickare i piraternas tecken, eller vet med sig att man flyger mycket, kan göra rätt i att kolla upp vilka flygbonusar som finns att hämta; jämför resekort gratis här och se om det finns några kosingar att spara.

Utforska Skattkammarön 

För den som vill ha med sig familjen (med minstingarna) ombord är det brittiska nöjesfältet Treasure Island ett trevligt piratäventyr, som inte är alltför läskigt. Parken är givetvis inspirerad av Robert Louis Stevensons klassiska roman med samma namn. Här finns ett piratcafé, en stor lekavdelning, en äventyrsgolfbana och, så klart, en rejäl utomhusavdelning uppkallad efter den mytomspunna sjörövaren John Silver själv! Här kan hela familjen utforska skeppsvrak och annat kul! 

En seglats i Karibien

Om man istället är sugen på att slå på stora trumman så är givetvis en ordentlig seglingstur i det legendariska piratnästen Karibien ett alldeles utmärkt alternativ. Ögruppen utanför den Nordamerikanska kusten har mycket att erbjuda, och är relativt outforskat för oss svenska sjörövare. 

Vill man gå all in så kan det vara läge att åka till Caymanöarna där turistattraktionen The Jolly Rogers finns. På detta pirat-osande fartyget Jolly Rogers, som är en replika av Christopher Columbus skepp Galleon Nina, får du dig en åktur till natursköna stränder där, så klart, rom serveras i tunnor. Konceptet verkar vara framgångsrikt, för The Jolly Rogers har fullt upp med bröllopsbokningar för piratglada resenärer. 

Dyka efter sjunkna skepp

Har du ett dykarcertifikat? Kanon! Vill du ta ett dykarcertifikat? Ännu bättre! Nu kan du se till att göra drömmen sann och dyka bland skeppsvraken. Hemsidan 10best.com har listat utmärkta destinationer där besökarna kan pröva lyckan för att leta efter skeppsvrak och försvunna skatter. För den riktigt äventyrslystne rekommenderas mystiska Bermudatriangeln där massor av skepp har förlist under åren. Givetvis finns det också guidade turer att få så man verkligen får sig en glimt av häftiga skeppsvrak! 

Dessa var alltså våra tips på hur du kan resa i piraternas tecken!

I samarbete med Sverigekredit.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.