En guide till roliga och unika saker att göra på Mallorca 3
Europa,  Nyheter,  Sol & Bad

En guide till roliga och unika saker att göra på Mallorca

Mallorca är en vacker ö i Medelhavet som är känd för sina fantastiska stränder, pulserande nattliv och utsökt mat. Här tipsar vi om saker att göra på Mallorca som är roliga och unika.

Sol och bad och fina semesterorter

Mallis som vi kommer att skriva här har varit en populär destination sedan bland annat charterns start på 50-talet. Spiesresor var en av de första resebyråerna att åka hit och restiden var längre då än vad man kan flyga på idag. Fördelen att åka till Mallorca är ju att restiden dit inte är så lång. Med sitt kristallklara vatten, vita sand och pittoreska vyer är Mallorcas vacker ö att besöka. Stränderna är ju många och de mer kända är fantastiska Cala d’Or till den avskilda stranden Es Trenc.

saker att göra på Mallorca

Populära semesterorter att besöka är bland annat

 • Palma
 • Puerto Pollenas
 • Sóller
 • Canyamel
 • Ca’n Picafort
 • Gamla stan
 • Santa Catalina
 • Portals Nous

På alla dessa orter finns hotell i olika storlekar och klasser och söker man de bästa hotellen finns de bland annat inne i Palma och gamla stan samt Portals Nous.

Några av Mallorcas finaste hotell

För resenärer som söker en lyxig upplevelse finns lyxiga hotell på ön, Nakar Hotel i Palma till Mirabó de Valldemossa och El Vicenç. L’Avenida ligger i Palma och erbjuder fantastisk utsikt över staden från sin takterrass. Sa Rota d’en Palermo är ett boutiquehotell som ligger nära Cala Mayor, medan Ten Mallorca erbjuder en exklusiv strandupplevelse.

Hospes Maricel & Spa erbjuder fantastisk utsikt över Medelhavet, medan Mirabó de Valldemossa har designats för att ge gästerna en äkta Mallorca-upplevelse. Slutligen är El Vicenç ett lyxigt hotell beläget på toppen av en kulle med panoramautsikt över ön.

Vart och ett av dessa femstjärniga hotell erbjuder gästerna en oförglömlig vistelse.

En guide till roliga och unika saker att göra på Mallorca 4

Klassiska sevärdheter och saker att göra på Mallorca

Eftersom turismen varit på Mallis under många år är det en del klassiker som man kanske måste göra om det är första besöket, eller 17:e för den delen. Några saker måste man bara göra.

När du utforskar Mallorca, se till att kolla in några av dess klassiska sevärdheter. Från den hisnande utsikten från Castell de Bellver till den fantastiska bergskedjan Serra de Tramuntana, det finns massor av sevärdheter som tar andan ur dig. Och om du letar efter något mer modernt, gå över till Paseo Maritimo för lite shopping och underhållning.

Missa inte heller dessa härliga klassiker

saker att göra på Mallorca, Fornalutx

Nya, roliga och udda saker att göra på Mallorca

 • Upplev Fornalutx – kallas även för Mallorcas vackraste by. Upplev den vackra bergsbyn med stenlagda vägar och hus byggda i sten.
 • Segla runt ön Dragonera, upptäck de obebodda öarna, det underbara vattnet och det härliga djurlivet.
 • Flyg luftballong över Mallorca – en spännande och annorlunda upplevelse.
 • Åk 4-hjuling och se ön på ett annat sätt.

Vanligt ställda frågor

Vad får man inte missa Mallorca?

Var på Mallorca är det finast?

Vad ska man köpa på Mallorca?

Hur lång tid tar det att köra runt hela Mallorca?

Har du andra frågor eller kommentarer är du välkommen att ställa frågan i kommentarsfältet nedan så svarar vi på det så fort vi hinner. Oftast inom ett dygn eller snabbare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.