All Hjärtans Dag-tips på Resesidan.se
Europa,  Inspiration

Romantisk Alla Hjärtans dag i Cascais

Vill du fortfarande överraska din älskling på Alla Hjärtans Dag är det dags att boka nu! Det mesta är slutsålt för länge sedan.

All Hjärtans Dag-tips på Resesidan.se

Cascais utanför Lissabon är en söt liten by  som har närheten till det mesta. Vill man komma bort en helg och ha möjligheten att kunna göra lite av varje är Cascais ett bra resmål. Närheten till Lissabon gör att det går snabbt att ta sig hit, även om man vill åka kommunalt. Tågstationen i Cascais är nära till allt i området.

Cascais hamn och badstrand ligger i en liten bukt omringat av små kullar och pinjeträd. I februari kanske man inte går till stranden för att sola och bada men det kommer in en och annan fiskebåt här och det doftar gott av salt hav och tång. De färggranna och traditionella båtarna ligger och guppar i havet eller är uppochnedvända på stranden.  Den lilla byn är gjord för att upptäckas till fot, smala gränder, gamla sneda hus, vackra parker och mysiga små restauranger och caféer.

Mysig helg i Cascais på Resesidan.se
De fina och så typiska trottoarerna med sina härliga mönster följer med vart än man går. Från Cascais finns även en lång strandpromenad som tar er bort mot Estoril. Längs med denna finns möjligheten att ta något att äta och dricka, se på en härlig solnedgång och njuta ett gott glas rött från Alentejo.

I Cascais med omnejd kan man hyra lägenhet och bo både lite extra mysigt och trevligt. Det är många som har det lilla extra, och det blir mysigt att kunna vara borta men ändå hemma! Under tiden i Cascais skall man naturligtvis äta skaldjur och prova gärna ett gott Vinho Verde (grönt vin) till. Vinho Verde är lätt pärlande och mycket läskande och i Portugal finns många bra gröna viner att välja bland. Skaldjuren i Protugal är nog några av de godaste jag ätit! Sardiner gillar jag med, nygrillade och salta, men de serveras bara i de månader som inte har ett R i sig, en anledning att komma tillbaka.

Så mys en helg i Cascais, det är ganska nära, billigt att vara i landet och standard på mat och boende är toppen! Titta på denna mysiga lägenhet man kan boka i närheten av Cascais >

 


Här kan du prova att söka ditt Valentines-boende

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.