Saker du inte får missa i London 1
Europa,  Inspiration,  Städer

Saker du inte får missa i London

London lockar 27 miljoner besökare varje år, och är därmed den mest besökta staden i Europa. Det är ingen överraskning att London är så populärt.


Staden grundades av romarna och har blomstrat genom många århundraden. Idag är London en av de mest mångsidiga städerna i världen, med en rik historia och en del av världens mest framstående kultur.

 

City of London är Londons gamla centrum, men det är faktiskt samtidigt den minsta staden i England. London som vi känner det, täcker ett mycket större storstadsområde och är hem för nästan 9 miljoner människor. Staden är indelad i pulserande och distinkta områden i norra, västra, södra och östra London, plus det kommersiella och turistcentret i de centrala delarna. Varje distrikt har sin egen nisch och kvarter man lätt känner igen.

Wimbledon

Det finns alltid något att se och göra i London. Med några av världens bästa konstmuseer, all typ av underhållning, shopping, restauranger och historia är det omöjligt att vara uttråkad i London. Om du åker dit i sommar har du all möjlighet att se ett av världens häftigaste sportevenemang: Wimbledon. Där kan man se tennis i världsklass, medan man äter jordgubbar och grädde vid Wimbledon Lawn Tennis Championships. Förköpsbiljetter är alltid utsålda, men det går att få biljetter på plats samma dag du om du är beredd att köa.

 

Wimbledon är ett oerhört populärt evenemang, både bland åskådare och bland de som bettar på sport. Det finns många olika händelser att spela på i varje tennismatch, så spänningen räcker länge. Även om du inte kan vara på plats, kan du spela på matcherna på https://www.unibet.se/betting.

Hyde Park och Chinatown

Hyde Park är den mest kända parken i London, och det är även den största. Parken har historisk betydelse, eftersom ett stort antal demonstrationer och protester har ägt rum här. Hyde Parks berömda Speaker’s Corner används fortfarande för debatter, protester och av performanceartister varje vecka. I parken finns även två små sjöar. Här kan du paddla båt, se svanar, och koppla av med frisk luft mitt i city.

 

Londons Chinatown ligger omkring Gerrard Street, som ligger mellan Soho och Leicester Square. Med sina kinesiska lyktor och iögonfallande röda valv är det svårt att missa denna livliga stadsdel. Här hittar du självklart mängder med autentiska asiatiska restauranger. stormarknader och hemliga barer, och det finns alltid något nytt att utforska i Chinatown.

Oxford Street och London Eye

Oxford Street är Europas mest trafikerade shoppinggata. Här finns fler än 300 affärer, och en vanlig dag kommer en halv miljon shoppare hit. Man hittar både exklusiva designbutiker och internationellt kända varuhus som Debenhams och House of Fraser. Selfridges har invecklade och vackra interaktiva skyltfönster som förändras med årstiderna.

 

En resa till London är inte komplett utan ett besök i det ikoniska och enorma pariserhjulet London Eye. Det konstruerades för att fira in år 2000, men det blev så populärt att man lät det stå kvar. Härifrån har man underbar utsikt över hela staden. Du kan antingen dela vagn med andra besökare, eller välja ett lite dyrare alternativ: en privat vagn för dig och någon speciell. Området kring London Eye är bas för nyårsfyrverkerier och andra firanden i staden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.