Resesidan om solskydd
Inspiration,  Sol & Bad,  Upplevelser

Skydda dig rätt i solen

Visst är det underbart att få känna av solen, värmen, varma kvällar och sköna bad. Eftersom vi inte är så bortskämda med den biten är det något som många längtar efter. Vi mår som allra bäst när vi haft varma och soliga somrar i Sverige. Men som ni känner till så skall man skydda sig om man vistas länge ute i direkt solsken. Här är några bra tips att ta med sig:

Resesidan om solskyddRay Ban Glasögon

 

Solglasögon är för mig det första jag ser till att ha packat ned i handbagaget när jag åker iväg. Jag har oerhört känsliga ögon för starkt ljus och om det både är sol och vita möbler, då ser jag inget alls. Kan lika gärna sitta och blunda. Men det gäller att köpa rätt glasögon, alla är inte skyddande.För att ge ögonen ett fullgott skydd bör man leta efter solglasögon som har UV400-skydd och CE-märkning. UV400 står för att skyddet gäller för UV upp till 400 nm. Att solglasögonen bara har mörkt glas betyder inte att det skyddar bra. Faktum är att om UV400-skyddet inte är tillräckligt i ett par mörka glasögon så kan ögat skadas ännu mer då pupillen luras att vidgas ännu mer för att släppa in mer ljus.

Är glasen dessutom polariserande så får man en ännu bättre “sikt” då alla reflektioner försvinner. Detta märker man när man provar solglasögon av bättre kvalitet,

Solskydd på resesidan.se

Solskyddskräm är med ett måste, aldrig ligga i solen utan att skydda sig. Solbrännan blir bättre om det långsamt får mogna. Dagens solskyddskrämer tar både UVA- och UVB.strålar. Krämerna har oftast ett kemiskt filter som ser till att man inte bränner sig. Skulle man göra detta trots att man använder solskydd beror det oftast på att man använder produkten fel. Läs alltid på flaskan hur mycket och ofta man skall använda krämen. Men viktigast av allt är att använda den. Bränner man sig inte så får man en solbränna som blir både djupare och varar längre. En vit t-shirt motsvarar bara SPF 7.

Skydda även huvudet med en bra hatt eller keps, hjärnan får inte överhettas. Glöm inte heller bort att dricka mycket vätska och att då och då svalka kroppen med bad eller dusch.

Jason Aloe Vera för att lindra

Efter en dag i solen så kan man vårda stram och solbränd hud genom att smörja in med svalkande och rogivande krämer som bland annat innehåller aloe vera vilket lugnar huden. De flesta After Sun innehåller Aloe Vera, men kika på innehållsdeklarationen hur mycket det innehåller. Reser ni till exempelvis Karibien så finns det ofta ren aloe vera att köpa lokalt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.