Kroatiens vackra kust
Europa,  Inspiration

Kroatien lockar besökare

Kroatiens vackra kust
Kroatien är en blandning av Italien och Grekland, här samsas de båda köken och skapar en ny matupplevelse. Kroatien lockar besökare!

Lite över 10 år har Kroatien varit ett populärt resmål och det är fler och fler som hittar hit. Vattnet är underbart både till färg och klarhet och landskapet lite mer som på Grekiska öar. Maten inspirerad av grannlandet Italien. Varma soliga dagar doftar det gott från torkat gräs, kryddor och olivträd.

Det har alltid varit lite dyrare att resa till landet än kanske till Grekland, men väl på plats så lever man ganska så billigt. En kopp kaffe för 10:- eller en öl för 12:-, pizza till lunch för 30:- eller en härlig middag för 75:-. Naturligtvis så varierar priserna lite beroende på vart man är.

Vi ha ofta bloggat om att man kan hitta bra flypriser på nätet om man tar sig tid att leta lite granna och nu kan man även bo billigare i Kroatien, kolla bara filmen ovan för insipiration (kort film bara…)

 

Detta skall du äta i Kroatien:
Prsut
Lufttorkad rökt skinka. Buravinden kommer med ingredienserna salt och örter som smaksätter skinkan. Smälter i munnen – ett måste!

Paski sir
Ost från Pag. Mjölken kommer från fåren som betar på karga och saltrika ön Pag. Den lagras sedan i upp till 12 månader. Även denna smälter i munnen – suverän förrätt!

Cevapcici
Milt kryddade köttfärsbiffar som smakar suveränt med tillbehör som rödlök och aivar. Finns på de flesta restauranger och livsmedelsbutiker.

Läs mer om maten här: http://www.kroatienguiden.se/mat.php

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.