Resesidan.se
Inspiration,  Kultur och Historia,  Weekendresor

Smygtitta på Colonia del Sacramento, Uruguay

Heima Tours i Argentina är en av bloggarna på Resesidan.se och här delar de med sig av söta staden Colonia de Sacramento i Uruguay.

Colonia del Sacramento

Bara 1,15 rhs med båt från Bueons Aires anländer man till Colonia del Sacramento i Uruguay. 1995 blev staden upptagen på UNESCO’s Världsarvslista och staden grundades 1680 av Manoel Lobo, en Portugisisk guvernör i Rio de Janeiro. Detta är en söt liten stad och argentinarna själva åker hit för en avkopplande weekend, populärt bland nykära, eller bara över dagen för att hänga här. Om man är i Buenos Aires så lämpar det sig att stanna en dag eller två här.

066

Colonia del Sacramento, fast mellan två världar

Colonia är en väldigt liten stad, det bor ca 26.000 personer här året runt. Från hamnen dit man anländer är det promenadavstånd till allt. Man behöver inte åka varken buss eller taxi. Avenida General Flores är huvudgatan i staden och den leder dig till gamla stan. Portalen Puerta de Campo ligger på Manuel Lobosgata och är entré till gamla stan, promenera till 25:e Maj torget och där ligger stadens mest kända gata; Suckarnas Gata, eller Calle de los Suspiros som den egentligen heter, kantad av tegel- och stuckaturklädda hus. Fortsätt promenaden mot St Franciscus Klostret där även fyrtornet från 1800-talet står och från vilken man kan ta vackra foton över staden.

052

Vill man veta mer om stadens historia så tar man en tur till Stadsmuseet, Regionala Museet eller det Spanska Museet. Här kan man även se den gamla hamnen på Spanskagatan, idag en småbåtshamn.
Om man orkar går man cirka 4 kilometer på Rambla Americas och då kommer man fram till en Tjurfäktningsarena. Arenan var i bruk fram på tidigt 1900-tal.

025

Även om staden är liten så blir man både hungrig och törstig av att upptäcka allt, serveringarna här erbjuder grillat men prova den lokala specialiteten; Chivitos Sandwich. Denna macka är fylld med kött, sallad, tomater, ost och bacon. Till detta serveras pommes och man dricker en kall öl till. I Uruguay använder man med fördel amerikanska dollar när man handlar, dessa kan även plockas ut från bankomater.

Text och foto kommer från Heima Tours ,besök även deras sida på Facebook.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.