TEMA Resor till Buthan 3
Asien,  Inspiration,  Kultur och Historia,  Restips

TEMA Resor till Buthan

Buthan med TEMA

Dramatisk natur i kombination med en uråldrig historia och en djup buddistisk tro. Nu lanserar TEMA resor till Bhutan – ett litet land som lämnar stora avtryck.

Genom terrassodlingar och skogsklädda dalgångar går resan till Paro, Punakha och huvudstaden Thimphu. Bland annat besöks flera av Bhutans vackraste kloster och Dochulapasset med panoramautsikt över Himalaya.

Landet som var helt isolerat från omvärlden fram till omkring 1970 satsar nu bland annat på ekoturism som även blivit en viktig inkomstkälla.

– Våra resor präglas av småskalighet. Det mesta av boendet under resan är förlagt till privatägda hotell och så långt som det är möjligt samarbetar vi direkt med lokala producenter och affärsidkare, säger Lin Kraft.

Buddismen är en stor del av livet i Bhutan och i början av 2000-talet infördes konceptet bruttonationallycka* som ett alternativt mått på välfärd.

– Att resa till Bhutan går inte att jämföra med något jag gjort i hela mitt liv. Andligheten finns överallt och berör en verkligen på djupet, säger Lin Kraft.

Den buddistiska religionen avråder från jakt och fiske och Bhutans välbevarade natur är bland annat hemvist för den mytomspunna snöleoparden, tigrar och elefanter.

Under resan ingår även en lektion i nationalsporten bågskytte och ett besök hos en bhutansk familj.

Resan börjar och slutar i Indien där resenären bland annat besöker Taj Mahal.
Höjdpunkter på resan

 

  • Tashichho Dzong med kungligt sekretariat
  • Hantverksskolan Zorig Chusumfor
  • Dochula-passet med panoramavy över Himalaya
  • Besök hemma hos bhutansk familj

 

*Enligt svenska UD innebär begreppet ett fokus på livskvalitet, andliga, kulturella och ekologiska behov snarare än materiella tillgångar.

 

Bhutan – Åskdrakens land

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.