resesidan.se om London
| |

Underhållning allt viktigare på resanSvenskarna vill roa sig som aldrig förr i höst. Teater, musikal och show lockar mest av storstadsutbudet i Europa och bokningarna av nöjesaktiviteter har ökat med 77 procent jämfört med 2015. London, New York och Stockholm är höstens populäraste storstäder när det gäller underhållning. Det visar färsk bokningsstatistik från Resias varumärke Box Office.

– Vi ser en tydlig trend i att svenskarna vill underhållas när de åker på storstadsresor. Det stämmer bra överens med den stora trenden när det gäller en innehållsrik semester rent generellt. Att bara åka på en weekendresa för att shoppa, uppleva sevärdheter och äta gott är mindre vanligt idag – på samma sätt som man vill ha mer än sol och bad på solsemestern, säger Bo Jakobsson, försäljningsdirektör på Resia AB.

Resias varumärke Box Office har ett brett utbud av biljetter till fotbollsmatcher, musikaler, konserter, opera och teatrar runt om i hela Europa. Försäljningen av fotbollsbiljetter har mer än fördubblats tack vare Zlatans övergång till Manchester United. Men underhållningen är det som lockar mest på storstadsresan och biljetterna till teatrar, musikaler och shower går åt rekordsnabbt.

– En tydlig trend är också att allt fler köper entrébiljetter, tunnelbanekort och sightseeingbiljetter i förväg. Då kan man planera sin budget bättre och risken för att pengarna ska ta slut är mindre. Man köper även biljetter till klassiska aktiviteter som afternoon tea i London innan avresan. Allt för att göra resan så smidig som möjligt, säger Bo Jakobsson.

Storstadstoppen i höst – här roar sig svenskarna*

1. London

2. New York

3. Stockholm

4. Paris5. Barcelona

6. Wien

7. Manchester

8. Verona

9. Göteborg

10. Berlin

* Topplistan är baserad på Resias försäljning av resor med evenemangsbiljetter inom Box Office under perioden januari-augusti 2015

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.