Utforska New York
Inspiration,  Kultur och Historia,  Restaurang,  Städer

Utforska New York, över 20 restips du inte får missa

Säg adjö till tråkiga vistelser och utforska New York och de mest spännande platserna med oss. Den här veckan lyfter vi fram det bästa av vad staden har att erbjuda – från majestätiska Upper West Side till livliga Bayside och Brooklyn.⁣

Gå till Upper West Side för shopping, kultur och arkitektur i världsklass. Gå sedan vilse i Greenwich Villages gatukonst och lokala restauranger. Njut av den fridfulla atmosfären i Baysides trädgårdar och strandutsikt. Slutligen, missa inte hipsterställena i Brooklyn!⁣

Utforska New York – Bayside, Queens

Bayside har många häftiga platser att besöka och är känt för sina många fina och coola restauranger.
Några av Baysides mer “klassiska” sevärdheter är Queens Archery, Fort Totten, Alley Pond Environmental Center.

Vill man se något annorlunda kan man till exempel beöska Surreal Elevator och ta del av en mycket märklig hiss eller varför inte sticka över till Brooklyn Grange Farm och ta del av ett häftigt sätt att odla mitt inne i stan. Men Brooklyn Grange är så mycket mer än så, ta dig dit och utforska New York på ett nytt sätt.

Naturligtvis skall man passa på att äta något gott i Bayside, Queens och då kan man gå till något av följande ställen, Avli Little Greek Tavern, Maria’s, Marbella Restaurant, Uncle Jack’s Steakhouse, och Trattoria 35. Vill du veta mer om barer och krogar så kolla in patch.com.

Utforska New York, över 20 restips du inte får missa 3

Upper West Side

Upper West Side har en lång och historisk historia, med dess tidigaste invånare är Lenape-indianerna. Från 1600-talet till 1800-talet var det ett landsbygdsområde, hem till gårdar och småstäder. I slutet av 1800-talet blev det en fashionabel stadsdel för rika New York-bor. Området förvandlades igen i början av 1900-talet när tusentals invandrare flyttade in och förde med sig nya kulturer och traditioner som fortfarande finns idag. Upper West Side är nu ett av Manhattans mest livliga stadsdelar, hem till ikoniska landmärken som Central Park och Lincoln Center.

Central Park är en av de största stadsparkerna i världen, som omfattar 843 hektar. Central Park har en rik historia och kultur. Utforska den och ta sedan en promenad för att hitta några av de många museerna som ligger i anslutning till den! Central Park Conservancy erbjuder också gratis turer under hela året.

Andra saker att göra i Upper West Side är:

• Promenera i Riverside Park

• Besök American Museum of Natural History och Hayden Planetarium

• Testa lokala restauranger som exempelvis Jacob’s Pickles (fler förslag längre ned)

• Spana in Cathedral of Saint John the Divine

Upper West Side på Manhattan är ett paradis för matälskare, med en rad restauranger som erbjuder mat från hela världen. Oavsett om du letar efter italienska, japanska, franska eller amerikanska rätter så finns det något som tillfredsställer alla begär. Från mysiga bistroer till exklusiva matställen kan du fördjupa dig i Upper West Sides kulinariska läckerheter. Utforska de olika restaurangerna och upptäck ett urval av smaker som kommer att reta dina smaklökar och få dig att vilja ha mer.

Kanske dessa restauranger kan passa medans man utforskar Ney York?

• Atlas Kitchen

• The Consulate

• Cafe Luxembourg

• Leonti

• Jacob’s Pickles

• Shun Lee West

• Mille-Feuille Bakery & Cafe

• Hummus Place

Utforska New York, över 20 restips du inte får missa 4

Brooklyn

Brooklyn är en stadsdel i New York City med en rik och mångsidig historia. Från grundandet 1636 har det vuxit till att bli ett av de mest folkrika områdena i USA. Brooklyn har varit hem för många olika kulturer genom åren, från holländska bosättare till afroamerikaner och invandrare från hela världen. Den har sett sin del av tragedi, inklusive en stor brand 1876 som förstörde mycket av dess ursprungliga arkitektur. Men genom det hela har Brooklyn lyckats förbli en ikonisk del av New York Citys identitet och kultur.

Brooklyn Bridge är ett av de mest ikoniska landmärkena i New York City, som förbinder stadsdelarna Manhattan och Brooklyn. Den byggdes 1883 och har sedan dess blivit en integrerad del av båda städernas identiteter. Bron designades av John Roebling och hans son Washington, som stod inför många utmaningar under hela processen på grund av dess storlek och komplexitet. Idag står det som en symbol för det hårda arbete, hängivenhet och uppfinningsrikedom som de som är involverade i byggandet har.

Brooklyn är den äldsta stadsdelen i NYC och älskad av många. Här finns en mängd annorlunda saker att hitta på. Barclays Center, till exempel. Denna arena ligger i hjärtat av Brooklyn och är en av de mest framstående idrottsplatserna i New York. Det är inte bara hem för Brooklyn Nets, utan det har också 19 000 platser och är värd för en mängd olika evenemang året runt. Se en konsert eller sportevenemang här!

Brooklyn Bridge Park Denna park är 5,2 miles lång och har 880 hektar där du kan vandra, cykla eller bara njuta av en lugn promenad på en vildblommaäng. Den har också utsikt över vattnet som är perfekt för att ta bilder tillsammans med grönt utrymme för bilder

Restauranger i Brooklyn – Utforska New York

Vi får väl börja med den berömda The Strip House. När det kommer till ett fantastiskt steakhouse kan The Strip House inte slås. Denna middagshotspot är känd för sina fantastiska biffar (inklusive deras 30-dagars torrlagrade ribeye), ojämförlig service och sin roliga atmosfär. Restaurangen erbjuder en rad fisk- och vilträtter samt traditionella förrätter som kycklingparmesan. Det finns också ett desserte med mer än 100 unika urval!

Fortsätt att utforska New York och restaurangerna i Brooklyn.

Kum Gang San tar inte emot bokningar, men det är värt det när du får ett av deras eftertraktade bord på denna koreanska familjeägda institution precis på L-tågslinjen. Detta anspråkslösa men läckra matställe specialiserar sig på koreansk grillmat, så mycket du kan äta, samt ett brett utbud av rätter som stekt kyckling med ris, fläskgryta och mandoo (ångade dumplings).

Andra bra ätställen i Brooklyn är Piccola Cucina Estiatorio, DeStefano’s Steak House, Michael’s of Brooklyn, Sottocasa Pizzeria, and Scalini Fedeli.

Vad finns det att göra i New York?

Är det billigt i New York?

Svaret är väl ganska klart, nej! Framför allt beror detta på att dollarn mot SEK är väldigt stark men även att NYC är en av de dyraste städerna i USA. Ekonomin i USA har med varit lite bättre de sista åren och inflationen som varit har dragit upp priserna.

Kom även ihåg att alla priser är ex moms och utan eventuell dricks. Läs mer om detta i blogginlägget från Miami, Klicka här.

Hur många dagar behöver man i New York?

För att riktigt uppleva staden tycker jag man skall vara minst 4-5 nätter. Kom ihåg att Jet Lag gör att du inte njuter lika mycket av staden på ankomstdagen och även kanske andra dagen. Man blir trött tidigt och det gäller att hålla ut så länge man kan.

Tips är att alltid försöka hålla ut till minst kl 22:00 för somnar man för tidigt vaknar man garanterat kl 02:00 och jag lovar att då somnar man sällan om igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.