SLS South Beach, Miami 1
Hotell,  Inspiration,  Nordamerika

SLS South Beach, Miami

Art Deco-området i Miami har under de senaste 20 åren genomgått en drastisk förändring, det tidigare nedgångna och ibland farliga området är idag ett av USA’s hetaste hotell- och byggnadsområde. Vi checkade in på SLS South Beach.

SLS är en ganska så ny hotellkedja som klassar sig som 5-stjärnigt hotell där det skall vara både lyxigt, ombonat och kul att vara. Kedjan har tagit kända namn till sin hjälp för att skapa den rätta designen, Philippe Starck har designat hotellet och den populära restaurangen Katsuya. José Andrés har skapat hotellets restaurangkoncept och man samarbetar med Hyde Lounge kring sina pooler. Hotellet i Miami har blivit mäkta populärt bland musiker, designer och kändisar.

sls6
Rummen är alla lika till utseendet men sedan skiljer de sig lite från varandra beroende på storlek och kategori. Rummen är vita, väggar, tyg, kuddar och möbler med inslag av lätt rosa. Duschväggarna är svagt rosa och ger designerbadrummet är varmt sken. Kontrasterar bra mot det fina glaskakelgolvet. Handfatet och kranar är även dessa design av Starck.

sls5

sls7
SLS South Beach sätter trenden

Istället för att måla eller tapetsera väggarna har man lite finurligt satt upp draperier med tryck, som ger en lätt rustik och elegant känsla till rummen. Ljuskronorna påminner om lampor som kunnat sitta i franska palats.

Hotellet serverar frukost, lunch och middag och även här har man tagit det bästa som landet har att erbjuda för att ta fram vinnande koncept. José André som står för maten i restaurangen säger man är den person som återinfört tallrikar med mindre portioner på, lite mer elegant och sofistikerat, mer europeiskt.

sls2
Frukost med yogurth och hemlagad sylt, mini cupcake med bladguld. Den asiatiska restaurangen Katsuyo har vunnit många priser och är ett populärt ställe att ta med vänner och familj till i Miami, många firar olika högtider och födelsedagar här.

SLS  är även ett hett hotell att vara på under helgerna, Hyde Lounge förvandlar poolområdena till sköna, stora utomhus lounger. Men det kostar att vara här, 500 dollar per person är minimum-kostnaden att spendera i restaurang och bar. Även om man inte tänker äta eller dricka så betalar man denna avgift.

sls3

SLS har blivit kända för sin stora plastanka, som återkommer i bland annat handdukarna man får vid poolen. Ankan finns även som insytt monogram på sängkläderna.

sls1

Hotellet är lekfullt, annorlunda och påkostat. Men räkna med att det kostar mellan 3700:- och 5000:- för en natt. Frukost tillkommer och en avgift som de kallar Resort Fee, på 30 dollar per dag.

sls4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.