Den högkvalitativa matupplevelsen är ett signum för rederiet Viking Line. Efter populära temaveckor, lyckade samarbeten med välkända kockprofiler och nydanande restaurangsatsningar höjs nu ambitionsnivån ytterligare. Från och med mars månad inleder Viking Line ett långsiktigt samarbete med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget.
Viking Line, Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget inleder ett samarbete med syftet att vidareutveckla matupplevelsen ombord på Viking Lines sju fartyg. Landslagen kommer att skapa nya menyer och rätter samt inspirera och fortbilda restaurang- och kökspersonalen tillsammans med Viking Line. Landslagens kockar kommer även att göra gästspel ombord på fartygen.
– Vi ska vara i framkant på Östersjön i allt från trender och val av råvaror till det gedigna hantverkskunnandet i köket. Bara under förra året lanserade vi fyra helt nya restauranger ombord, så tempot är högt. Vi ser fram emot att tillsammans med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget nu förhöja matupplevelsen på Viking Line ytterligare, säger Bodil Ståhl, restaurangchef för Viking Line.
Viking Line har sammanlagt närmare 40-talet restauranger och caféer på fartygen där utbudet spänner från klassisk buffé och hembakta godbitar till skaldjursplatåer, fine dining och innovativa avsmakningsmenyer. Svenska Kocklandslaget består av tolv kockar och konditorer som under ledning av lagledare Fredrik Andersson med framgång företräder Sverige i internationella matlagningstävlingar. Svenska Juniorkocklandslaget och lagledare Peter Jelksäter vann guld i Culinary Olympics så sent som i oktober 2016. Närmast satsar bägge landslagen på Culinary World Cup 2018 samt Culinary Olympics 2020.
– Vi är mycket stolta över att få börja samarbeta med Viking Line och vi ser med spänning fram emot att få sätta igång det gastronomiska arbetet. Tillsammans med Viking Lines redan duktiga personal ska vi göra allt för att matupplevelsen ombord alltid ska hålla en hög och jämn klass. Tillsammans ska vi utveckla Östersjöns gastronomiska matupplevelse, säger Fredrik Andersson, lagledare för Svenska Kocklandslaget.
Prenumererar du på Nyhetsbrevet?
Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.