Viktiga saker många glömmer till resan 3
Inspiration,  Sol & Bad

Viktiga saker många glömmer till resan

Även den vanaste av resenärer kan glömma bort att förbereda sig helt inför sin nästa resa. I denna artikel listar vi några grejer du borde tänka på nästa gång det är dags att bege sig iväg.

Många är vi som älskar att resa. Oavsett om det handlar om att njuta på en strand eller upptäcka ett främmande och spännande land så finns det något magiskt med att bege sig iväg. Men ibland är det också lite irriterande. I denna artikel presenterar vi irriterande grejer många upptäcker att de glömt inför resan.

Adapter för eluttag
Bland det mest irriterande att glömma är en adapter för eluttag, särskilt om man redan har ett gäng hemma från tidigare inköp i diverse länders turistbutiker. Detta är också lätt hänt eftersom de flesta länderna använder samma eluttag som vi gör. Men då och då befinner man sig i länder som inte är anpassade för våra sladdar (här hittar du en lista på vilka eluttag som används i olika länder). Så gör dig själv en tjänst och fundera två gånger om adaptern ska med denna gången eller inte!

En liten förstudie
Det är förvånansvärt lätt att hamna i ett och samma mönster när man besöker en stad. Man hittar sitt kvarter och några gator som känns centrala och sedan rör man sig inom samma område under resten av resan. Att planera upp resan i punkt och pricka kan döda frihetskänslan, men att läsa några reseguider som Lonely Planet och lista upp ett gäng alternativ på roliga grejer att göra är verkligen att rekommendera. Så är det bara att ta fram sin lista och plocka ett alternativ så fort fantasin börjar försvinna.

Glöm inte åksjukan…
Att drabbas av åksjuka är hemskt jobbigt och på resande fot finns det så många tillfällen yrseln och illamåendet kan komma på besök. Det finns flera behandlingar mot åksjuka inför resan som kan vara värda att ha i åtanke. Exempelvis finns det medicinska tuggummin, tabletter eller anti-illamående-band.
Det finns flera svenska apotek som erbjuder samtliga alternativ, både fysiska butiker så väl som internethandlare. Apotek Svea är en jämförelsesida som jämför och rekommenderar olika internetbaserade apotek, följ länken för att se vilket som passar dig allra bäst.

Ordentligt solskydd
Visst, det går att få tag på solkrämer utomlands med men man vet aldrig riktigt vad man får. Särskilt inte när det kommer till skadliga kemikalier för både kroppen och naturen. Att ta med sig solkrämer från ett ordentligt apotek hemifrån är därför att rekommendera. Att packa ned solkrämen är alltid bra för ett besök i en varmare destination, men ibland räcker inte det. Om tanken är att snorkla i solen måste man också packa ned sig en bra solskyddande dräkt för att täcka ryggen ordentligt.

Alla som har legat någon timme med ryggen bar i solen, vet vad jag menar.

Får du med dig allt detta utöver din vanliga packning kan du känna dig helgarderad för en skön semester.

 
 

I samarbete med Filmtoppen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.