Barbados, på Resesidan.se
| |

3 anledningar att besöka Barbados3 anledningar att besöka Barbados3 anledningar att besöka Barbados, enligt oss i alla fall.

1) KLIMATET

Barbados har perfekt klimat året runt, det är jämna 30 grader, sommar som vinter. Sommarperioden blir något hetare då luftfuktigheten är högre för att det regnar mer periodvis än under vinterhalvåret. När det är som klibbigast är klockar runt 15:00 och ibland kan man se hur regnmolnen sakta bildas på himlen för att sedan kort men intensivt öppna upp sig och släppa ned regnvattnet.

Man kan tro att “hettan” blir bättre efter sådant skyfall, men nej då, fuktigheten blir bara värre och det är ibland nästan outhärdligt hett. Men nu var det ju en positiv sak med detta, vi menar, det spelar ingen roll när man kommer till Barbados det är alltid varmt och skönt.

Dagarna är heta med solsken, men är man på stranden eller kanske reser runt ön för att se allt vackert så njuter man i alla fall. Dagarna är långa och härliga med solsken från cirka 06:30 på morgonen fram till 19:00-20:00 beroende på årstid. Kvällarna är nog allra bäst. 29 grader varmt, ganska stilla vindar och bara skön temperatur.

Det är som två olika platser, en när solen är framme och gassar och en när det är kväll och mörkt. Gillar man sol och värme så skall man oavsett resa hit! Högsäsongen är vår vinter, oktober-mars, då är även hotellpriserna som högst, men kan man resa hit under lågsäsong kan man göra bra fynd på övernattningar.

Dags att snokla

3 anledningar att besöka Barbados

2) AKTIVITETER

Här finns allt man kan tänka sig. Vill man bara ta det lugnt på en strand och läsa böcker eller ha en aktiv semester så bjuder Barbados på en hel del. Ön har även flera golfbanor för den som vill prova på det i värmen. Många hotell har även egna tennisbanor men de flesta som kommer hit gör det för att vara vid eller i havet. Populärast är det nog att vara med på en dag med snorkeltur på Katamaran. Det finns flertalet operatörer och turerna varierar. Likaså hur många gäster som är ombord på båtarna. Några åker långt upp på västkusten till Turtle Beach, där man kan snorkla med sköldpaddor. Denna turen var det Fritidsresor som började med 1998 och det blev så populärt att många kopierade upplägget. Lunch ingår samt fri bar. Man både hämtas och lämnas vid hotellet, så det är lätt att komma med.

Andra saker man skall göra är:

  •  Atlantis ubåt – en ny värld öppnar sig under havet och som djupast är man nere på 40 meters djup
  • Jolly Roger -piratbåt för alla som är partysugna. Bar och mat med lekar och dans, fri bar och mat ingår. Stopp för att bada och sola.
  • Besöka romfabriker – Det finns många gamla sockerplantage på ön och några ligger vid romfabriker som tar emot besökare
  • Bridgetown – huvudstad på ön med myllrande folkkliv
  • Fish Fry i Oistins – en dag i veckan samlas alla i Oistins på sydspetsen och här grillar man fisk och har matkalas. Absolut värt ett besök.
  • Hyra bil och köra runt på ön, framför allt norra sidan samt osktusten är otroligt vacker.
  • För den som är intresserad av natur och trädgård finns många fina parker och trädgårdar att besöka.

oistins-fish-fry-barbados3) MATEN

På Barbados äter man gott vart man än går. Det finns en stor variation av restauranger och några av södra karibiens bästa krogar finns här. Västkusten skryter med att ha de bästa restaurangerna på sin sida, som bland annat The Cliff och Isle du France, men på södra sidan hittar man det som är mer lokalt. En klassiker på ön är naturligtvis Flygfisken. Denna flygansde fisk som man ser överallt runt ön är en god matig fisk. Vanligast är att man steker den och serveras tillsammans med ris och bönor eller makaronipaj, men många varianter finns. Grillad kyckling med ris och bönor är nationalrätten och de små Shuttle-husen som är omgjorda till små BBQ-hus har detta på menyn. Bajan Hot Sauce är en starkare variant av Tabasco, och vi varnar er nu. En halv tesked kan förstöra en hel måltid!

Maten är alltid vällagad och smakrik, allt är inte kryddstarkt men vill man ha det så finns det att få. Italienskt, mexikanskt, kinesiskt blandas med det lokala och fina kokkonster från det franska köket. Många restauranger öppnar och stänger och det är bäst att undersöka restaurangtips via nätet, på sidor som exempelvis Trip Advisor. Det finns de restauranger som ligger magnifikt, intill strandkanten, eller på en klippa med havet upplyst under, de som är i äldre kolonialhus med terrasser och uteplatser, vackert belägna i trädgårdar.  Den lokala snabbmatsrestaurangen heter Chefette och här serverar man både hamburgare, kyckling och det annorlunda Roti. Roti är från det indiska köket och är ett potatisbröd som fylls med den fyllning man önskar. Och glöm inte heller att gå någonstans där man kan få en riktigt god BBQ.

Detta är dock bara ett axplock på allt man kan göra på denna underbara ö, Barbados har något för alla, det är bara att upptäcka ön på sitt egna sätt. Kultur, natur, historia, nöje, bad och sol. Här finns allt!

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.