Bequia, en anonym paradisö 1
Inspiration,  Karibien

Bequia, en anonym paradisö

Karibien är en plats att upptäcka. Från områdets största ö, Kuba ner till de små atollerna i Grenadinerna. Det är här vi hitta Bequia, en anonym paradisö.

Resesidan.se om Bequia
Bequia (uttalas Bekvi) ingår i det som kallas Grenadinerna, ligger i södra Karibien och tillhör Saint Vincent. Denna vulkan ö är en frodig och ganska så kuperad ö. De flesta besökarna kommer hit med sina segelbåtar och stannar en natt eller två och ankrar i den vackra naturhamnen i Port Elizabeth, öns största stad.

Om man råkar befinna sig i närheten av Bequia så kan man även flyga hit, med mindre plan. De flesta flyg utgår eller mellanlandar då på Barbados.

beq2

Bequia – Jet Set och lyxyachts

Bequia är bara 18 kvm stort och det bor ca 4800 personer här. Befolkningen på Bequia är karibisk med inslag av afrikanskt och skotskt, Många öbor från Barbados flyttade på slutet av 1800-talet till de mer bergiga trakterna på Bequia.

Tack vare sitt läge får ön många besökare. Den mer kända ön Mystique ligger nära, hit reser många jet sets. I Port Elizabeth finns både flygplatsen och färjeterminalen.

Bequia 3

Naturligtvis så är turismen en viktig del av öns inkomster. Mindre kryssningsfartyg, privata yachter och segelbåtar kommer till denna rofyllda ö. Populärast är det att komma till den årliga Påsk Regattan.

Andra besöker även ön för att få ta del av den fantastiska världen under havet, för att dyka. Bequia har 28 olika platser för dykning och man kan dyka både på vrak  och in i grottor. Har man tur kan man se både sköldpaddor, hummer och muränor.

Att bo på hotell här kan kosta en slant. Det finns för det första inte alls för många att välja på. Ett populärt hotell är Bequia Beach Hotel, här börjar priserna på lågsäsong $250/natt och kan gå upp till $795/natt.

Hotellen ligger utspridda över ön och när man bor på hotellen så väljer de flesta att äta alla måltider där.

Man äter gott på Bequia, här kommer de karibiska smakerna fram, det är starka smaker ( inte hetta ) och många kryddor. Naturligtvis serverar man även rom i sina cocktails, som på alla platser i Karibien och prova då den lokala varianten av den klassiska Rum Punsch-drycken.

Till denna glömda ö skall man åka om man vill koppla av, ta det lugnt, inte störas av andra. Naturen är vacker och värd att undersökas. Dock finns det nästan inga vägar på ön så det är att rekommendera att ta med en lokalguide ut på tur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.