Resesidan.se Dillie gästblog
Inspiration

Dillie Kean kan inte sluta resa

Dillie Kean reser enormt mycket i sitt arbete men ändå får hon inte nog av att resa.

“Jag vill passa på att resa så mycket jag kan, när man blir äldre så upptäcker man att det är mycket att se, och jag vill se mer så länge jag har orken att resa” säger Dillie.
Dillie heter egentligen Louise Kean och är från Storbritannien där hon är mer känd som sångerska och komiker.

Resesidan.se träffade Dillie på safari i Sydafrika, där vi tillsammans fick uppleva De Stora Fem, tidiga mornar och skåla tillsammans i “Sun Downers”. Dillie är oerhört utåtriktad och glad och hade vid detta tillfälle precis jobbat med en show i Sydafrika och passade då på att se mer av landet.

Dillie Kean

“Eftersom jag reser så mycket i mitt jobb så är det egentligen det sista jag vill göra, att packa om väskorna och åka iväg igen, men min livsstil har gjort mig rastlös så att vara på resande fot har blivit en vana för mig. Jag gillar ju att vara hemma men efter några veckor så blir jag uttråkad”

Dillie Kean vill se så mycket som möjligt

“När jag reser så vill jag se så mycket som möjligt av landet jag besöker”, fortsätter Dillie, “det är väl trevligt med en strand men att bara vara på en strand skulle totalt tråka ut mig. Jag vill verkligen åka ut och upptäcka resmålet. Hade jag kunnat resa utan att flyga hade jag gjort det, flygplatser är hemska, tycker jag.

Säkerhetskontrollerna tar tid och är omständiga, det är oändligt med butiker, samma över allt, och det är mil att gå för att komma till gaten. Men vi har gjort ett eget sätt för att klara oss genom detta. Vi ser till att komma i god tid så vi hinner sätta oss och äta skaldjurslunch och dricka ett glas vin eller tre.”

Resesidan.se om Dillie gästblogg
En av Dillies favoritplatser är Burma och hon vill gärna åka tillbaka dit. När de började att resa så gick de flesta turerna väster ut. Men maten började ställa problem för Dillie som utvecklade en matallergi och gjorde att det var svårt att hitta mat att äta för henne och det blev omständigt för resesällskapet som hela tiden fick anpassa sig.
“Det slog mig plötsligt då att asiatisk- och orientalisk mat fungerade perfekt och vi åkte då till Sri Lanka och har efter det fortsatt resa i Asien.”

“Eter det att jag upptäckte Indokina så vill jag inte resa någon annanstans men min partner vill gärna se fler delar av världen och göra det lite mer äventyrligt. Som häromdagen så såg vi ett program på tv där man lagade mat från Gotland, och då kom intresse med att åka dit. Jag lyssnar även mycket på vänners rekommendationer och en berättade att Kuba var så trevligt, men vi gillade det inte alls.

Kaffet var inte något gott, inte heller maten. Landet var inte en besvikelse men de som bor där har inget liv. Vad gör det om landet har 95% läskunnighet när det inte finns böcker i en bokhandel och alla heter något med “Revolucion” i namnet. Det är hemskt när lokalbefolkningen inte får ta del av det som produceras på ön, nej tack, jag trivdes inte alls där.”

“Annars är Google ett bra redskap när jag letar destinationer, jag söker upp något och ser om det kan locka fram ett intresse i mig”

537378_10151353960417592_1076206278_n
Dillie Kean säger att eftersom det finns så många platser att besöka i världen så är det svårt att välja “nästa tur”, hon har själv inte satt ihop en önskelista på platser att se. Bulgarien lockar, att åka dit och lyssna på sång och musik, men då hennes partner är i stort sett tondöv, blir det ett för stort projekt att försöka övertala honom att komma med dit. Musiken från Georgia lockar också, men problematiken kvarstår även här. “Jag vill gärna till Köpenhamn, ta ett tåg upp till Stockholm” säger Dillie, “en av mina vänner skall pensioneras där så vi måste komma dit. Sedan finns södra delarna av Italien, alltid trevligt. Jag skulle även vilja köra igenom Australien. Oj det blev nog en liten önskelista i alla fall!”, skrattar hon.

Dillie är mest på resande fot och planerar både nya privata- och arbetsresor. I arbetet blir det gärna tur till Irland, hennes familj kommer därifrån. Skådespeleriet gör att det blir många resor och det är även på dessa resor som mycket av författande sker. En av hennes mer kända låtar/parodier är den sarkastiska sången Cheap Seats, som går direkt på Ryan Air. Se klippet här>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.