Antigua, Resesidan.se
| |

Drömstrand på AntiguaDrömstrand på Antigua, jo ja tackar jag! Det här är nog en av de finaste stränderna jag varit på. Allt var perfekt här. Ljuset, sanden, vattnet och miljön.

För mig så är det många faktorer som spelar in när jag är på jakt efter en drömstrand. Platsen, ljuset, färgen på vattnet, vegetationen… På Antigua fick vi åka till den västra sidan av ön för att hitta det vi letade efter.

Under min senaste resa i Karibien så hittade jag en ny drömstrand på Antigua.
Church Valley Beach är en liten lagunliknande strand, på västkusten på Antigua. Sanden är bitvis finkornig och mycket mjuk för att sedan gå över till en mer koralliknande sand med små små stenar.

Drömstrand på AntiguaMin drömstrand på Antigua

Stranden går mjukt ned i vattnet men skapar en brant kant ned i vattnet och det blir djupt nästan med en gång. Det är rätt mycket småsten här så det kan vara lite jobbigt att ta sig ned och upp, personligen har jag svårt att gå på småsten så mina flipflops är på ned i vattnet. Men vad gör man inte för att vara på sin drömstrand på Antigua?

drömstrand på Antigua

Havet här är helt underbart, färgen har en skön ljus grön ton och man kan inte sluta stirra ut mot horisonten, otroligt vackert.

Paradisstrand på Antigua

Solstolar och parasoller finns att hyra, runt $20 för två stolar och en parasoll.
För mig är det värt allt, skönt att kunna dra sig in i skuggan för det är hett! Solskyddsfaktor 50 och ändå tar solen bra. Smörj!

Här finns toaletter och två barer/restauranger. Att ta sig hit gör man lättast med taxi. Från St. John tar det cirak 30 minuter, allt beroende på trafiken ut ur staden, och räkna med att betala cirka 5 dollar per person om ni är 6 personer eller fler. Man brukar komma överens med chauffören om att komma tillbaka och hämta upp igen när man känner sig nöjd.

Resan till stranden är intressant den med. Antigua är grön och kuperad och på en del ställen kan man uppleva områdena som fattiga och nedgågna. Men har man rest runt i Karibien så känner man igen sig, det ser lika dant ut på väldigt många öar.

Antigua

Jag kommer klart åka hit om jag får möjligheten igen. Är man här riktigt tidigt på morgonen, ca 08:00-09:00, då har man hela stranden för sig själv. Perfekt om man vill fota de där spektakulära bilderna för Instagram…

 

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.