Favoriter ännu i topp bland Tysklands populära resmål 3
Europa,  Restips

Favoriter ännu i topp bland Tysklands populära resmål

slott i tyskland

Slottet Neuschwanstein i Schwangau. FOTO: Jim McDonald/DZT.

Slottet Neuschwanstein, nöjesparken Europa-Park Rust och Kölnerdomen toppar också 2014 listan över Tysklands mest populära turistmål. Det visade den tredje undersökningen om Tysklands ”Top 100” som genomförts av Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) på webbsidan www.germany.travel/top100 och via appen “Top 100” mellan augusti 2013 och april 2014.

Petra Hedorfer, styrelseordförande i Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) sätter stort värde på det gensvar som onlineröstningen gett:
– Fler än 11 000 tysklandsresenärer tog chansen att rösta fram sina favoriter. Samtidigt bad vi användarna att bedöma vår hemsida: Tre fjärdedelar gav oss omdömet bra eller mycket bra, ett gott betyg för vår webbplats.

Tysklands 100 populäraste turistattraktioner

För första gången rankades även evenemang i undersökningen. Flest poäng kammade Oktoberfesten i München hem (tionde plats); men även flertalet julmarknader säkrade en plats på topplistan bland annat den s.k. Christkindelsmarkt i Nürnberg, Striezelmarkt i Dresden och den välbesökta julmarknaden i Frankfurt. Bland de 100 populäraste turistattraktionerna återfinns även viktiga byggnader och känd arkitektur samt landskap, kulturhistoriska minnesmärken och nöjesparker. De viktigaste dragplåstren för den tyska turismen finns spridda över hela landet och 21 av de sammanlagt 39 världsarven som upptagits på UNESCO:s lista finns med på listan över Tysklands 100 mest populära sevärdheter.

Tysklands “Top 100” i mobilen

Med online-undersökningens resultat uppdateras appen “Deutschland TOP 100“ som tagits fram av DZT. Appen finns sedan 2012 att ladda ner gratis på tyska och engelska för operativsystemen iOS och Android. Här kan användaren snabbt och enkelt med hjälp av en interaktiv karta eller en översiktlig förteckning ta reda på allt som är värt att veta om sevärdheterna på topplistan. Här finns förutom en kort beskrivning av resmålet, information om tillgänglighet, inträde, öppettider, vägbeskrivning för bil och kollektivtrafik samt länkar och tipps om ytterligare highlights i omgivningen. Flera praktiska funktioner som möjligheten att få rabattkuponger till de listade sevärdheterna liksom en aktuell evenemangskalender finns också att tillgå. Med appen kan resenärer redan på hemmaplan planera sin tysklandsresa. Appen gör det också möjligt att aktualisera planeringen under resans gång. 

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×