Förhandstitt på nya X2000 1
Sverige

Förhandstitt på nya X2000

Det innebär nya X 2000

Förhandstitt på nya X2000 2

Det blir nya stolar, ny inredning och ny bistro – ett helt nytt tåg! Det innebär ännu bättre komfort, för både affärs- och fritidsresenärer. Fler väljer tåget, därför utökar vi tågen med cirka 15 % fler platser för att möta efterfrågan. Och sist men inte minst! Vi byter ut alla tekniska system, vilket innebär att driftsäkerheten ökar ytterligare och ger fortsatt snabbast restid.

1. Nya stolar

Nya stolar innebär ännu bättre ergonomi och benutrymme. Det här är kanske den viktigaste detaljen i tågets inredning, eftersom våra resenärer tillbringar merparten av tiden ombord i sina stolar.

Den nya designen är inget vi tagit fram på egen hand. För att optimera designen har vi samlat in önskemål från resenärer genom flera referens- och kundgrupper. Vi har därefter tagit fram ett stort antal olika prototypstolar, som flera fokusgrupper har provsuttit.

Stolarna

De nya stolarna får en smart utformning vilket innebär fler stolar, utan att pruta på benutrymmet. Stolarna ska också ge bra svankstöd, ha ett stort ryggbord, dubbla eluttag, avställningsytor och möjlighet till bra lutning på ryggstödet.

I 1 klass behåller vi den populära 2+1-sittningen med två stolar på ena sidan gången och en på andra sidan. I 2 klass är det i dag två platser på varje sida av gången, 2+2-sittning. Även den placeringen av stolar behåller vi tack vare feedback från våra resenärer.

Den stolsdesign vi hittills landat i ska vi nu testa i 1 respektive 2 klass. Det är fyra stolar i vardera klass, som under januari och februari kommer att testas av resenärer ombord på ett X 2000.

2. Ny inredning

En helt ny inredning innebär nya väggar, tak och golv samt ny belysning. Interiören blir ljus och sober. De nya bagageställen och bagagehyllorna rymmer barnvagnar och resväskor på ett smart sätt. Belysningen blir helt ny. Toalettutrymmena förbättras och det blir ett nytt pentry i 1 klass, inklusive kaffebord.

Ett nytt digitalt skyltsystem ombord visar reserelaterad information. Ventilationen förbättras och tågen får snabbt Wi-Fi. Dessutom installeras ny styrning av dörrarna, så att passagen mellan vagnarna sker ännu smidigare.

3. Ny bistro

Den nya bistron blir nu en naturlig samlingspunkt ombord, där ni resenärer kan ta del av SJs nya matkoncept, med fokus på KRAV-märkta, ekologiska och säsongsanpassade råvaror.

4. Nya digitala tjänster

Vi utvecklar också nya digitala tjänster. Det kommer att bli snabbare Wi-Fi, en ny medieportal samt nya digitala skärmar.

5. Nya tekniska system

Vi gör även förändringar som inte är synbara, men omfattande. Vi byter ut alla tekniska system för att ytterligare öka driftsäkerheten.

 

Källa: sj.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.