Fritidsresor satsar på hotellen 1
Hotell,  Inspiration,  Nyheter,  Sol & Bad

Fritidsresor satsar på hotellen

hotel-8973-4-0265294-1405280950
Boendet blir allt viktigare under semestern. Motsvarande fyr- och femstjärniga boenden står för närmare 65 procent av svenskarnas bokningar i vinter. De lite svalare, avskalade hotellen ersätts med de lite mer personliga.

Semestern är för många de viktigaste veckorna på året och svenskarna vill bo minst lika bra under semestern som hemma. I dag är det ofta hotellen mer än resmålen som styr resandet.

– Trenden är tydlig, vi vill gärna ha det lite lyxigare på semestern. Spa och ett bra gym är snarare hygienfaktorer idag och rum med egen pool tar slut först, säger Bassam el Mattar, Fritidsresors Sverigechef.

– Lyx behöver däremot inte vara ett femstjärnigt hotell med alla faciliteter. För många är lyx ett litet, intimt boutiquehotell med en bra restaurang och unik interiör.

– I charterns barndom bodde halva flyget på samma hotell. Det fungerar inte idag. Nu vill alla ha hotell anpassade till sitt individuella behov: familjehotell, spahotell, hotell med vattenpark, lyxhotell, aktivitets-och träningshotell och hotell utan barn. För tio år sedan var det nog inte många som trodde att de skulle kunna boka hotellrum med egen butler på en charterresa, men det ingår faktiskt på flera av våra hotell idag, säger Bassam el Mattar.

hotel-8966-8-0264901-1404300151

Blue Couples, Mexico


9 X spännande hotellnyheter vintern 14/15:

Mauritius: Lux Grand Gaube, Grand Gaube
Mauritius: Hotel Paradise Cove, Anse La Raie
Jamaica: Sensatori Jamaica Resort Jamaica, Negril
Jamaica: Sandy Haven, Negril
Mexico: Blue Couples Platinum Yucatan Princess, Playa del Carmen
Madeira: The Vine, Funchal
Thailand: Scene B-Lay Tong, Patong
Burma: The Residence by Sandoway, Ngapali
Bali: Sofitel Bali Nusa Dua, Nusa Dua

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.