SAS nya kabin 1
Nyheter

SAS nya kabin

Nu ska de slitna kabinerna på SAS långlinjeflygplan bytas ut. Det blir ny färgsättning i kabinerna och helt nya stolar och nytt underhållningssystem. Investeringen är en viktig del i konkurrensen med övriga flygbolag.

 

SAS nya kabin
SAS nya inredning i kabinen


SAS långdistansmaskiner har i grund och botten haft samma inredning sedan 2001 och kabinerna är numera rätt slitna. Underhållningssystemet är också långt efter vad konkurrenterna kan visa upp.

Men från början av 2015 möts passagerarna av en helt ny inredning, nya stolar och nytt underhållningssystem med HD-skärmar och trådlös internetuppkoppling. Förnyelsen gäller alla tre klasser ombord på i första hand de befintliga A330-maskinerna och några av de A340 som ingår i flottan. De senare är de första som byts ut när de åtta nya långlinjemaskinerna, Airbus A350XWB-900, börjar levereras 2018. Både de och de fyra A330-300 som ingår i köpet får de nya inredningarna.

 

SAS säten ombord

SAS lyxiga säten


I den nya kabinen är material och färgval utvalda för att skapa en lugn och välkomnande atmosfär. Platserna i SAS Go och SAS Plus är utformade med bra förvaring som skapar extra utrymme. I SAS Business har alla platser direktaccess till mittgången och stolar som går att fälla helt till sängläge. Sängarna är bäddade med sängkläder från Hästens, Sveriges äldsta sängtillverkare, för att ge resenärerna en högklassig sömnupplevelse.

SAS sängar ombord

Utvilad när du landar. I SAS sängar sover du som en prins


– SAS kunder får en helt ny reseupplevelse med våra uppgraderade kabiner. Den nya interiören är designad utifrån våra frekventa resenärers behov och stärker vårt kunderbjudande markant, säger Rickard Gustafson, vd och koncernchef på SAS.

Snabbfakta kring de nya kabinerna:
SAS Go
Säteskonfiguration: 2-4-2
Pitch: 31″/32″
On-demand underhållningssystem med 9″ HD-skärmar
Ett eluttag per stolspar och eget USB-uttag

SAS Plus
Säteskonfiguration: 2-3-2
Pitch: 37″/38″
On-demand underhållningssystem med 12″ HD-skärmar
Eget eluttag och eget USB-uttag

SAS Business
Säteskonfiguration: 1-2-1
Direktaccess till mittgången från alla platser
Fullt sängläge med minst 196 cm bäddlängd
Stol med massagefunktion
On-demand underhållningssystem med 15″ HD-skärmar
Eget eluttag och eget USB-uttag

Källa: Flygtorget.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.