Resesidan.se om Valencia
| |

Valencia, ät gott och billigt

Matupplevelsen är en stor del av resan, tycker vi. Så därför skriver vi om att äta gott och billigt i Valencia.

Valencia, som är Spaniens tredje största stad, har otroligt mycket trevligt att visa upp. Staden är inte bara historiskt intressant utan även väldigt vacker med sina Parisinspirerade avenyer och hus som kantar trädgårdar (parker) som finns över allt. Det var bland det första som vi reagerade på, att det var planteringar i stort sett över allt i staden.

Som stad är Valencia en pulserande och levande stad med cirka 1,6 miljoner i storstadsområdet, även känt för sitt universitet samt det stora området med museum och det pampiga akvariet.

Saluhallen är väl värt ett besök. Här finns härliga fruktdiskar och grönsaksförsäljare med produkter som är purfärska och billiga. Imponerande är det att strosa runt bland fiskdiskar och se på spännande skaldjur, fiskar och annat gott från havet. En del saker undrar man om man verkligen kan äta… Kom i got tid om det är så att du vill sätta dig ned och äta något i saluhallen, platserna är få och oerhört populära.

Under vårat Valenciabesök så var vi i ett område som kallas för La Gran Via. Här hittar man lummiga små gator och pampiga hus med stuckaturer och franska balkonger. Gatorna kantas av mängder med små restauranger och barer och det är det italienska köket som dominerar här. Det finns även mer traditionella tapasbarer, coola hamburgerkrogar och välsmakande grillrestauranger.

Vi besökte bland annat  Lambrusqueria Restaurant, som ligger på Calle Conde Altea, 31. Även detta en italiensk restaurang. Vi hade tur att få ett bord utomhus, det var 32 grader varmt och solen var på väg att gå ned. Klockan var 21:00. Varmt och fuktigt. En och en halv timme senare så var det kö för att få bord på restaurangen!

Valencia blir ett matcentrum på kvällarna

Lambrusquerian erbjuder en vanlig a la carte meny, men vi var mer våghalsiga än så och tog deras avsmakningsmeny. Den fungerar lite annorlunda än en traditionell avsmakningsmeny. Här kommer maten ut “Family Style”, det innebär att man tar från en tallrik eller gryta och skickar vidare, som om man var hemma.
ValenciaFörsta tallrikarna som kom ut var olika charkdelikatesser från Italien. Där fanns tre olika typer av skinkor, korvar och goda oliver. Otroligt gott med skinkor som bokstavligen smälter i munnen när man äter dem.Resesidan.se om mat

Därefter serverades en krämig burrata med tomater, ruccola och en basilikakräm till. Burrata var krämig och flöt ut när man skar i den. Vidare fick vi även smaka en Tonno Vitello, det är tunnt skuret kalvkött med en tonfiskdressing på. Några älskade rätten medans andra helt avstod, utan att ens smaka på den. Hemlagad pasta, i stil från Kalabrien, det är en handrullad pasta i lite tjockare form, cirka 7 cm långa och dessa serverades med en krämig och kryddig örtsås tillsammans med köttfyllda ravioli som hade smält smör och parmesan på sig.
PastaSom avslutning fick vi husets desserter som denna kväll var Tiramisu, chokladkaka och en vit chokladkaka. Till detta serverades  limoncello eller kaffe om så önskades.

Vi var sex personer som åt och drack gott, vi valde att dricka ett rött vin från Valencia och det gick åt 4 flaskor rött till maten. För alla oss så betalade vi 330 kronor per person.

Vi stannade ytterligare tre kvällar i detta område och provade en läcker köttkrog med namn Angus, som fick full pott av oss alla. Där åt vi gott kött, små tapasrätter som förrätter och tre flaskor vin till. Notan slutade på 350 kronor per person. Då skall man veta att kötträtterna vi tog kostade cirka 150 kronor per portion.

Så välkommen till en mycket intressant och levande stadsdel i Valencia där utbudet av mat och dryck är stort och kompetent och det bränner inte heller hål i plånboken.Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.