Resesidan.se om gravidresor
| |

Gravid och sugen på att resa?Idag är det många som specialiserar sig på att hitta nya marknader för att skapa ett behov och senast i denna trend är resor för gravida par. Är du gravid och sugen på att resa?

Bland gravida uppger 99 procent att de vill åka på en Babymoon innan barnet kommer. Det visar en undersökning från resesiten Secret Escapes.

Av de tillfrågade i Secret Escapes undersökning, som vänder sig till gravida och småbarnsföräldrar med frågor om hur de ser på lyx under och efter graviditeten, uppger 60 procent att de är eller försöker att bli gravida. Bland dessa är det just resor de vill hinna med innan barnet kommer, följt av att bo på hotell samt att få massage och behandlingar. Och det verkar som att en babymoon kan vara välinvesterad tid. I alla fall enligt de tillfrågade småbarnsföräldrarna, som bekräftar att tid med sin partner, en hel natts sömn och resor är vad de saknar allra mest sedan de fått barn.

Resesidan.se om gravidresor– När man väntar barn är det naturligt att vilja njuta så mycket som möjligt av egentid med sin partner, att gå på restaurang ostört och att sova gott. Vi har handplockat hotell som är perfekta för gravida par, en grupp som vi känner har all anledning att skämmas bort innan de får en ny familjemedlem, säger Veronica Strand, nordisk säljchef på Secret Escapes.I babymoonkampanjen deltar både svenska och utländska hotell och det går att besöka både storstäder, kurorter och varmare breddgrader. Kampanjen pågår mellan den 19 oktober – 15 november 2015.

5 saker att tänka på när du ska flyga under graviditeten
1. Åk under andra trimestern. Det är inte farligt att flyga under graviditeten, men de flesta stora europeiska flygbolag sätter gränsen vid vecka 36 för att undvika nödlandningar. Oavsett flygbestämmelser kan det vara skönt att resa under andra timestern, då illamåendet gått över för de flesta och innan du känner dig allt för tung och trött.
2. Används stödstrumpor
Undvik svullnad av fötterna med stödstrumpor, som hjälper dig att hålla igång blodcirkulationen och motverkar proppbildning. Ta på strumporna på morgonen innan du stiger upp och ha dem på under hela dagen.
3. Rör dig under resan
Det finns en liten risk för blodpropp när du sitter stilla länge, och den risken ökar något när du är gravid. Försök röra på dig under resan när det är möjligt.
4. Drick mycket vatten
Uttorkning är ett problem för alla som flyger eftersom luftn är torr i flygplanet, och än mer för dig som flyger gravid. Tänk på att dricka extra mycket vatten före och under flygresan.
5. Använd nässpray
Nästäppa är vanligt under graviditeten och kan vara ett obehagligt resesällskap, särskilt under flygningen. Ha nässprayen nära till hands i handbagaget

 

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.