Världens glömda stränder 1
Inspiration,  Sol & Bad

Världens glömda stränder

Resesidan.se är strand-junkies! Inget går upp mot en fin strand, varmt vatten och en värmande sol.

Den internationella siten Travel & Leisure har sökt med ljus och lykta runt vårt klot för att hitta de dolda, bortglömda stränderna. Vi har fått läsa den och här är några av våra favoriter.

Lord Howe Island, Australia

Resesidan.se pratar om glömda stränderTvå timmars flygresa från Sydney ligger Lord Howe Island, en vulkanisk ö skapad för miljoner år sedan, med på UNESCOs världsarvslista. Här på ön cyklar man runt, på vägar som knappt är upplysta. På ön kan man snorkla i en lagun, handmata fiskar vid korallreven, beskåda sköldpaddor vid Old Settlement Beach.

Pyla-sur-Mer, Frankrike

Resesidan.se om bortglömda stränder
På andra sidan av Cap Ferret, vid Côte d’Argent ligger den 100 meter höga sanddynen Pyla. Vid dessa fantastiska stränder kan man väja att bada i havet eller den mer bassängliknande delen. Sanddynen kan verka vara levande då den ändrar form allt efter väder och vind.

Palm Beach, Barbuda

REsesidan.se om bortglömda stränderDenna ö ligger i Karibien och är en av huvudöarna i Antigua. Liten och platt är denna ö med högsta punkten på 38 meter över havet. Hit åker man för att få varar ifred, stränderna är ljust rosa och det hotellen är få.

Lameshur Bay Beach, St. John

Resesidan.se om Lameshur

På ön St. John ligger denna öde strand, bara en kort och guppig jeepresa från den mer lyxiga Caneel Bay. De som åker till denna sidan av ön vill gärna umgås med lokalbefolkningen och söker sig till stranden Donkey Bight. Hit kommer alla som älskar att snorkla, då grottor och tunnlar är fyllda av koraller, tvättsvampar och olika korallfiskar.

Vill ni läsa mer om bortglömda stränder eller andra resmål, klicka här >

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.